You are currently viewing Σίγουρος για την νίκη δήλωσε από την ΕΡΤ Καλαμάτας ο Άκης Κατρίτσης

Σίγουρος για την νίκη δήλωσε από την ΕΡΤ Καλαμάτας ο Άκης Κατρίτσης

Συνέντευξη στην ΕΡΤ Καλαμάτας και την δημοσιογράφο Μαρία Τομαρά, παραχώρησε ο υποψήφιος δήμαρχος Τριφυλίας κ. Άκης Κατρίτσης

ΑΚΗΣ ΚΑΤΡΙΤΣΗΣ: Σίγουρος για τη νίκη, δήλωσε στην ΕΡΤ Καλαμάτας

Σε συζήτηση με τη δημοσιογράφο Μαρία Τομαρά

Στην εκπομπή «Δώδεκα-Μια… Ψυχραιμία» της ΕΡΤ Καλαμάτας με οικοδέσποινα τη δημοσιογράφο Μαρία Τομαρά φιλοξενήθηκε σήμερα ο υπ. Δήμαρχος Τριφυλίας με τον συνδυασμό «ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ» Άκης Κατρίτσης.

Η κα Τομαρά θυμήθηκε και θύμισε στους ακροατές ότι ο κ. Κατρίτσης ήταν Δήμαρχος Γαργαλιάνων για δώδεκα χρόνια, όταν ο νεότερος Δήμαρχος που αναλαμβάνει καθήκοντα σε ηλικία μόλις 23 ετών.

Στη συζήτηση που είχαν αναφέρθηκαν στους πυλώνες ανάπτυξης της Τριφυλίας με τον κ. Κατρίτση να τονίζει την πρωτογενή παραγωγή, τον τουρισμό και τις υπηρεσίες με το εμπόριο. Για την πρωτογενή παραγωγή επισήμανε ότι η περιοχή των Φιλιατρών και ευρύτερα της Τριφυλίας είναι το 3ο θερμοκηπιακό κέντρο στην Ελλάδα, στην περιοχή καλλιεργούνται χιλιάδες στρέμματα κηπευτικά και πρώιμο καρπούζι, παράγεται εξαιρετικής ποιότητας λάδι, διαθέτει 70 ελαιοτριβεία, 27 τυποποιητήρια, έχει αμπελώνες και 20 οινοποιεία, έχει προοδευτικούς και δυναμικούς αγρότες και κτηνοτρόφους, τη βοήθεια των επιστημόνων της ΔΑΟΚ Τριφυλίας και των ιδιωτών, εφαρμόζεται σύγχρονη γεωργία και καλλιεργητικές πρακτικές πρωτοποριακές. Παράλληλα στην Τριφυλία έχουν αναπτυχθεί τουριστικές μονάδες, έχουν γίνει πολύ μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις στον τουρισμό. Ναυαρχίδα είναι η Costa Navarino. Λειτουργούν πολλές τουριστικές επιχειρήσεις που προσφέρουν στην προσέλκυση επισκεπτών καθώς και την απασχόληση. Πρόσθεσε δε ότι σημαντικός είναι και ο τομέας των υπηρεσιών και του εμπορίου.

Ερωτηθείς για την απόφασή του να εμπλακεί ενεργά με τον Δήμο αναφέρθηκε στον κατήφορο και τη διαλυτική πορεία του Δήμου Τριφυλίας υπό τον κ. Λεβεντάκη, τα ψέματα που έλεγε, τις φανφάρες και την παραπληροφόρηση για σειρά ζητημάτων και το αλαζονικό «μόνο εγώ μπορώ».

Στάθηκε στην ενότητα δυνάμεων που απαιτείται, τη συνεργασία, το διάλογο και τη λογοδοσία, αρχές που υπηρετεί ο συνδυασμός του, και τόνισε πως πρέπει να αποκατασταθούν οι θεσμοί στη λειτουργία του Δήμου.

Μίλησε για δημοκρατική συνοχή, συζήτηση και συμπόρευση στο δημοτικό συμβούλιο και όχι για το έκτρωμα που βλέπει ο κόσμος στα βίντεο από συνεδριάσεις στο youtube και γίνεται περίγελος ο θεσμός του δημοτικού συμβουλίου.

Τόνισε πως ο συνδυασμός «ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ» είναι πολυσυλλεκτικός και υπερκομματικός και πιστεύει στην ακομμάτιστη αυτοδιοίκηση, ενώ έκρινε ως θετικό το γεγονός ότι και τα κόμματα δεν έχουν δώσει χρίσματα ή στηρίξεις στον α’ βαθμό αυτοδιοίκησης, πλην των μεγάλων Δήμων της χώρας, αλλά μόνο στις Περιφέρειες γιατι όλοι αντιλαμβάνονται ότι οι πολίτες θα επιλέξουν τους καλύτερους, ανεξαρτήτως της κομματικής τους επιλογής, για τις τοπικές υποθέσεις.

Επίσης, αναφέρθηκε στα έργα υποδομών θέτοντας ως πρώτη προτεραιότητα τον οδικό άξονα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα.

Μίλησε για την εσωτερική οδοποιία, τα δίκτυα του φράγματος, την αγροτική οδοποιία, αλλά και την ενίσχυση και αναβάθμιση του νοσοκομείου Κυπαρισσίας και των Κέντρων Υγείας Γαργαλιάνων και Φιλιατρών.

Αναφέρθηκε στη στήριξη και συνεργασία με τους τοπικούς Συλλόγους, τα αρχαιολογικά και θρησκευτικά μνημεία, τον αθλητισμός και τις αθλητικές υποδομές καθώς και τις παιδικές χαρές.

Ο κ. Κατρίτσης τόνισε με έμφαση πως ο ορεινός όγκος και οι Κοινότητες είναι σε εγκατάλειψη και οι κάτοικοι είναι απογοητευμένοι, επισημαίνοντας πως στο συνδυασμό του πιστεύουν στις αρχές του Κοινοτισμού και της τοπικής αποκεντρωμένης δημοκρατίας.

Δεν παρέλειψε να αναφέρει πως χάθηκαν ευκαιρίες για υλοποίηση σοβαρών έργων, όπως με το Πρόγραμμα ΗΛΕΚΤΡΑ στο οποίο ο δήμος Τριφυλίας δεν υπέβαλλε αίτηση για ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτηρίων.

Ο υπ. Δήμαρχος Τριφυλίας Άκης Κατρίτσης δήλωσε σίγουρος για τη νίκη προτάσσοντας την ενότητα των δημοτών, όπως άλλωστε διακηρύττει και με το όνομα του συνδυασμού του.

Αφήστε μια απάντηση