You are currently viewing Σημαντική διάκριση για την βιβλιοθήκη Τριφυλίας παράρτημα της ΔΚΒΚ

Σημαντική διάκριση για την βιβλιοθήκη Τριφυλίας παράρτημα της ΔΚΒΚ

Η βράβευση έγινε για το πρόγραμμα “Πειραματικό Εργαστήρι Ανάγνωσης”

Απονεμήθηκαν προχθές το απόγευμα στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, τα βραβεία του Κύκλου του Παιδικού Βιβλίου – Ibby Greece. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της ΕΒΕ κ. Σταύρος Ζουμπουλάκης, η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Γραμματείας κ. Χρυσάνθη Βασιλειάδου, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό και ο Διευθυντής του ΟΣΔΕΛ κ. Γεωργανδρέας Ζάννος, ο οποίος αναφέρθηκε στην έρευνα του ΟΣΔΕΛ για το παιδί και την ανάγνωση, τα αποτελέσματα της οποίας θα συζητηθούν στις 22 Απριλίου.

Κατά την εκδήλωση ανακοινώθηκαν τα βραβεία για την προώθηση της φιλαναγνωσίας σε φυσικά πρόσωπα και φορείς και τα αποτελέσματα των διαγωνισμών για τη συγγραφή, εικονογράφηση, μετάφραση και διασκευή βιβλίων έκδοσης 2023.

Μια σημαντική διάκριση είχε και το παράρτημα Τριφυλίας της δημόσιας κεντρικής βιβλιοθήκης Καλαμάτας, η οποία απέσπασε το βραβείο σε πρόγραμμα για την προώθηση της φιλαναγνωσίας σε παιδιά και νέους, το οποίο εκπόνησε και εφάρμοσε σχολείο, βιβλιοθήκη, άλλος φορέας ή φυσικό πρόσωπο, για το πρόγραμμα “Πειραματικό Εργαστήρι Ανάγνωσης”.

Το βραβείο παρέλαβε η υπεύθυνη του προγράμματος αλλά και της Τριφύλιας βιβλιοθήκης, κυρία Γαρυφαλιά Τεριζάκη.

Αφήστε μια απάντηση