You are currently viewing Σοβαρές καταγγελίες Λεβεντάκη για συγκεκριμένους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΤ

Σοβαρές καταγγελίες Λεβεντάκη για συγκεκριμένους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΤ

Δελτίο τύπου εξέδωσε το γραφείο του Δημάρχου Τριφυλίας κ Γιώργου Λεβεντάκη, κάνοντας σοβαρές καταγγελίες για μια ομάδα, όπως την χαρακτηρίζει, υπαλλήλων της ΔΕΥΑΤ.

Διαβάστε ολόκληρο το Δ.Τ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με το παρόν, θα θέλαμε να ενημερωθείτε όλοι εσείς, οι δημότισσες και δημότες Τριφυλίας, για όσα πρωτάκουστα και αδιανόητα συμβαίνουν στην υπηρεσία της ΔΕΥΑΤ.

Στην οποία υπηρεσία, μια μικρή ομάδα υπαλλήλων, έχει δημιουργήσει μία κατάσταση, που δε συνάδει με τον σωστό δημοσιοϋπαλληλικό τρόπο λειτουργίας της.

Από την πρώτη ημέρα, της τοποθέτησης αναπληρώτριας Διευθύντριας, δεν την αναγνωρίζουν και δε συνεργάζονται μαζί της, παρότι υπάρχει έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Η αναπληρώτρια Διευθύντρια καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες, προκειμένου να διορθώσει τα κακώς κείμενα, μιας υπηρεσίας που έχει συσσωρευμένα προβλήματα, αλλά προσκρούει στην άρνηση κάποιων υπαλλήλων της να συνεργαστούν.

Είναι οι ίδιοι υπάλληλοι που, αν και έχουν παρέλθει αρκετοί μήνες, δε δίνουν τα απαιτούμενα στοιχεία στους ορκωτούς λογιστές, με αποτέλεσμα να καθυστερεί ο έλεγχος της ΔΕΥΑΤ.

Επίσης, δεν αναρτούν τα τιμολόγια στο my data, όπως έχουν υποχρέωση, κάτι που επισύρει φορολογικές ποινές.

Ενδεικτικό της νοοτροπίας τους είναι, ότι παρόλο που εκλήθησαν, τόσο από τον Δήμαρχο, όσο και από τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ, να δώσουν εξηγήσεις προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, αυτοί αρνήθηκαν, ισχυριζόμενοι ότι μόνο εγγράφως πρέπει να ειδοποιούνται.

Αυτό είναι μία απαράδεκτη πράξη, που καλύπτεται από την κακώς εννοούμενη συνδικαλιστική ιδιότητα.

Ο συνδικαλισμός είναι ένας θεσμός, που σκοπό έχει να προασπίζει τα δικαιώματα των υπαλλήλων, από τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης και όχι να τους δημιουργεί άλλοθι, για πράξεις που δε συνάδουν με τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις, που απορρέουν από το καθηκοντολόγιό τους.

Και φυσικά, από την όλη συμπεριφορά και στάση τους δε δημιουργούνται μόνο πολλά προβλήματα στην υπηρεσία αλλά, εύλογα, γεννιούνται και πολλά ερωτηματικά.

Η μη ενημέρωση των λογιστικών καταστάσεων και η συνεχής άρνησή τους γι’ αυτό, φανερώνουν την πρόθεσή τους να μην ελεγχθεί το ταμείο της ΔΕΥΑΤ.

Κι ας γνωρίζουν, ότι συνάδελφός τους έχει αφαιρέσει χρήματα από το ταμείο της ΔΕΥΑΤ, παράνομα και καταχρηστικά, καλυπτόμενος μάλιστα από «κάποιους».

Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες,

Η ΔΕΥΑΤ είχε και έχει την υποχρέωση να παρέχει το δημόσιο αγαθό, που ονομάζεται νερό, αλλά αντί αυτού και μόνο, «κάποιοι» εξακολουθούν να την χρησιμοποιούν και ως «μικρομάγαζο», για την εξυπηρέτηση των πολιτικών τους σκοπιμοτήτων.

Όμως, ο κόμπος έφτασε στο χτένι και, ή η ΔΕΥΑΤ θα γίνει μια οργανωμένη υπηρεσία, με πλήρη νομιμότητα ή «κάποιοι» θα πάνε στη δικαιοσύνη.

Καλούνται, λοιπόν, οι λοιποί υπάλληλοι της ΔΕΥΑΤ να συνεχίσουν την, έντιμη και φιλότιμη, προσπάθειά τους, έχοντας συμπαραστάτες τους όλο το Δ.Σ., ικανοποιώντας τα δίκαια αιτήματα των Τριφυλίων.

Εξάλλου, τελικοί κριτές του έργου τους και έργου μας είναι αυτοί και μόνο.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 13-10-2022

Εκ του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ του ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση