You are currently viewing Στο «κόκκινο» η κόντρα στη Βουλή: Τα σενάρια για πρόταση μομφής από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στο «κόκκινο» η κόντρα στη Βουλή: Τα σενάρια για πρόταση μομφής από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Κόκκινο» αναμένεται να χτυπήσει το θερμόμετρο στην εγχώρια πολιτική σκηνή καθώς τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα σήμερα στη Βουλή και συγκεκριμένα στην παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες μετά την επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου στους πολιτικούς αρχηγούς για τις παρακολουθήσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι πιθανόν να αξιοποιήσει τη δυνατότητα που του δίνει ο Κανονισμός του Κοινοβουλίου για πρόταση μομφής είτε κατά του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα ή κατά της κυβέρνησης.

Από το Μέγαρο Μαξίμου σύμφωνα με το enikos.gr διαμηνύουν ότι είναι «καλοδεχούμενη» αλλά είναι σε ετοιμότητα για τις εξελίξεις. Εφόσον γίνει πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Βουλής η συζήτηση και η ψηφοφορία θα γίνει μέσα σε μία ημέρα. Αν γίνει κατά της κυβέρνησης τότε η διαδικασία είναι τριήμερη.

Η επίμαχη επιστολή Ράμμου

Ο Χρήστος Ράμμος απέστειλε την επίμαχη επιστολή για τις επισυνδέσεις και τα πρόσωπα που παρακολουθούνταν, στους αρχηγούς όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, καθώς και στον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.  

Η επιστολή Ράμμου έρχεται στο πλαίσιο του πρόσφατα ψηφισμένου νόμου για τη λειτουργία της ΕΥΠ, όπου στο άρθρο 8 παρ. 6 του ν. 5002/2022 προβλέπεται ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ να «ενημερώνει για θέματα άρσεων απορρήτου επικοινωνιών τον πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και τον υπουργό Δικαιοσύνης». Έξι πρόσωπα φέρεται να φωτογραφίζονται στην επιστολή Ράμμου ότι βρίσκονταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ.

Πρόκειται για έναν υπουργό, έναν πρώην σύμβουλο της κυβέρνησης, και τέσσερα υψηλόβαθμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Σημειώνεται ότι στην έκθεση της ΑΔΑΕ δεν αναφέρονται ονόματα.

Ωστόσο σήμερα στη Βουλή αναμένεται ο Αλέξης Τσίπρας να δώσει ονόματα όπως έχει τουλάχιστον προϊδεάσει.

Η δήλωση Τσίπρα μετά τη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας:

Αφήστε μια απάντηση