You are currently viewing Συνάντηση του Συλλόγου Εστίασης Μεσσηνίας με επιχειρηματίες από την Τριφυλία (βίντεο)

Συνάντηση του Συλλόγου Εστίασης Μεσσηνίας με επιχειρηματίες από την Τριφυλία (βίντεο)

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες στου Γαργαλιάνους, στη Μπρίσκειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, μεταξύ του νεοϊδρυθέντος Σ.Ε.Μ (Συλλόγου Εστίασης Μεσσηνίας) και επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται σε αυτό τον χώρο στη Τριφυλία.

Την παρουσίαση του Συλλόγου και τη συζήτηση άνοιξε ο πρόεδρος του ΣΕΜ κ. Γιάννης Κολοβός ενώ αξίζει να σημειωθεί πως, από την Τριφυλία στα ιδρυτικά μέλη του Σ.Ε.Μ είναι ο κ. Βασίλης Αγγελόπουλος.

Η συνάντηση έληξε με την εγγραφή ως μέλη, των επιχειρηματιών από το δήμο μας, ενώ θα ορισθεί νέο ραντεβού για τη σύσταση πυρήνα του συλλόγου για την Τριφυλία.

Λίγα λόγια για τον Σ.Ε.Μ

  Ο ΣΕΜ (Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας) δημιουργήθηκε από την ανάγκη ύπαρξης γεφυρών συνεργασίας, ώστε ο σύγχρονος επαγγελματίας της εστίασης να μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

  Η δημιουργία του ΣΕΜ ήταν επιτακτική και αναγκαία, λόγω των καταιγιστικών προβλημάτων και προκλήσεων που λαμβάνουν χώρα στη βιομηχανία της εστίασης, η οποία αδυνατεί να τα παρακολουθήσει αναγκάζοντας την να κάνει άλματα και όχι βήματα, για να προλάβει τις εξελίξεις.
  Τα άλματα πρέπει να γίνουν στοχευμένα με σχέδιο και προγραμματισμό. Με μία γρήγορη αναδρομή στο κοντινό παρελθόν παρατηρούμε πως έχουν περάσει ήδη 12 χρόνια από την έναρξη της χρηματοοικονομικής κρίσης που στοίχησε στην οικονομία μας και σε βασικούς πυλώνες οικονομικής στήριξης του κράτους όπως ήταν η εστίαση και τα ξενοδοχεία.
  Σύμφωνα με τα οικονομικά δεδομένα η εστίαση αποτελεί το 25% του ΑΕΠ και απασχολεί το 20% του εργατικού δυναμικού της χώρας. Βγαίνοντας από τη χρηματοοικονομική κρίση, η εστίαση βρέθηκε αντιμέτωπη με μία νέα διεθνή κρίση υγειονομικού χαρακτήρα πανδημία (Covid 19) η οποία έβαλε την εστίαση στην “εντατική”.
  Η εστίαση στην προσπάθεια της να βγει από την “μηχανική υποστήριξη” των δύο ετών προκειμένου να ξαναπατήσει στα “γυάλινα” πλέον “εύθραυστα” πόδια της, βλέπει απέναντί της μία ενεργειακή κρίση με τεράστιες αυξήσεις που έχουν επηρεάσει  τις τιμές των προϊόντων και συνεχίζεται χωρίς τέλος.
  Η εστίαση δεν μπορεί να παραμείνει αμέτοχη σε όλα τα παραπάνω ως απλός παρατηρητής και να συνεχίσει να χαρακτηρίζεται ως επαίτης του κράτους. Η προσπάθεια να βρεθούν λύσεις σε πολλά και χρόνια προβλήματα στην εστίαση, δημιούργησε την ανάγκη ύπαρξης ενός καινοτόμου και πρωτοπόρου συλλόγου.
 Αυτός είναι ο ΣΕΜ με στόχο και όραμα η Μεσσηνία να αποτελέσει σύντομα την αειφόρο δύναμη για ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας σε όλους τους τομείς που συνδέονται με την εστίαση, τα ξενοδοχεία και την τοπική εμπορική δραστηριότητα..
 Προσδοκούμε την αλλαγή της φιλοσοφίας των επιχειρήσεων και των εργαζομένων δίνοντας λύσεις καινοτομίας, ιδέες που θα συμβάλλουν στην τοπική κοινωνία και οικονομία προσφέροντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και νέες θέσεις εργασίας και οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής.
Παράλληλα, οι τρείς μοχλοί κίνησης της τοπικής οικονομίας (Εστίαση, Ξενοδοχεία, Τοπικές Εμπορικές Επιχειρήσεις)  θα μπουν σε μία μετασχηματιστική τροχιά επικεντρωμένη στην επιχειρηματική καινοτομία και ψηφιοποίηση με εξωστρέφεια, για να μπορέσουν να προσαρμοστούν στο νέο περιβάλλον, που διαμορφώνεται.

περισσότερα για τον σύλλογο θα βρείτε εδώ: Home – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (messinia-sem.gr)

Αφήστε μια απάντηση