You are currently viewing Συνέντευξη με τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Αντώνη Αλμπάνη

Συνέντευξη με τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Αντώνη Αλμπάνη

Συνέντευξη του υποψηφίου περιφερικού συμβούλου, με την παράταξη “Αγωνιστική Συνεργασία Πελλοπονήσου”, Αντώνη Αλμπάνη

Πες μας δύο λόγια για σένα και την σταδιοδρομία σου

Γεννήθηκα στην Καλαμάτα το έτος 2005 και ζω στα Φιλιατρά. Η καταγωγή μου από πλευράς πατέρα είναι το χωριό Καρποφόρα Πυλίας και από της μητέρας μου, τα Φιλιατρά. Είμαι μέλος πολύτεκνης – πολυμελούς οικογένειας που αποτελείται από 4 παιδιά: 2 κορίτσια και 2 αγόρια. Εγώ είμαι ο 3ος στη σειρά, 2ος γιός. Σπουδάζω στο ΔΙΕΚ Τριφυλίας στα Φιλιατρά, ειδικότητα Στέλεχος μονάδων Φιλοξενίας. Επειδή γνωρίζω και πολύ καλά αγγλικά, η ειδικότητα αυτή πιστεύω ότι θα με βοηθήσει να σταδιοδρομήσω στον τομέα των τουριστικών επαγγελμάτων. Εκτός όμως από την επαγγελματική μου αποκατάσταση με ενδιαφέρει και η ελαιοκαλλιέργεια. Σκοπεύω να συνεχίσω την καλλιέργεια των κτημάτων μας σε Καρποφόρα και Φιλιατρά. Έτσι, βοηθώ τους γονείς μου στις γεωργικές εργασίες για να μαθαίνω, αλλά και να συνδράμω στο οικογενειακό εισόδημα.

Ποιά είναι η πορεία σου στα κοινά; έχεις κάποια πείρα ή παίρνεις το βάπτισμα του πυρός;

Η εμπειρία μου μέχρι τώρα στα κοινά αφορά την συμμετοχή μου σε πορείες, διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, ομιλίες. Με την ενηλικίωση μου, αποφάσισα αυθόρμητα και θαρρετά να κατέβω ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στο νομό Μεσσηνίας. Αυτό για εμένα, είναι το βάπτισμα του πυρός. Η πολιτικοποίηση μου, η συνειδητοποίηση της ταξικής μου συνείδησης, η πολιτική μου ζύμωση. Πήρα αυτή την απόφαση και σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι θα μου κάνει καλό

Ποιά είναι τα μεγάλα πολιτικά και κοινωνικά στοιχήματα για την Πελοπόννησο;

Όλη η περιφέρεια Πελοποννήσου έχει προβλήματα υποδομών:

– δεν υπάρχει σιδηρόδρομος

– έχουν εγκαταλειφθεί αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία,

 – επίσης δεν γίνονται έργα άρδευσης πχ τα δίκτυα του Φιλιατρινού φράγματος, που θα ανέβαζε την γεωργία

 – έργα επίσης οδοποιίας, είναι πολύ πίσω. Είναι πολύ πτωχά.

Στην περιοχή μας επικρατεί η στασιμότητα – οπισθοδρόμηση, τόσο πολιτικά όσο και κοινωνικά. Δημογραφικά η Πελοπόννησος δείχνει γερασμένη, με πληθυσμό που ολοένα και φθίνει.

Πρόκληση και πρόταση της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου είναι ένα «Σχέδιο ανασυγκρότησης» τόσο σε επίπεδο περιφέρειας όσο και κατά τόπους, με τη συμμετοχή των πολιτών. Σχέδιο που σκοπό έχει να τονωθεί η Πελοπόννησος κοινωνικά, πολιτιστικά, παραγωγικά, τουριστικά. Φιλοσοφία μας είναι όλοι αυτοί οι στόχοι να επιτευχθούν με ήπιας μορφής ανάπτυξη, με σεβασμό στην τοπική ιστορία, παράδοση, πολιτισμό, που δεν αλλοιώνει το τοπίο, αντίθετα το αναδεικνύει.

Γιατί αποφάσισες να συστρατευτείς με την παράταξη που μέχρι πρότινος ήταν επικεφαλής ο Θανάση Πετράκο;

Αποφάσισα να συνεργαστώ με την παράταξη που μέχρι πρότινος ήταν επικεφαλής ο Θανάσης Πετράκος, παρότι προέρχομαι από οικογένεια που πολιτικά κινούμαστε σε πιο ριζοσπαστικό χώρο. Ο λόγος είναι η απουσία του χώρου αυτού, λόγω του αντιλαϊκού, αντιδημοκρατικού εκλογικού νόμου που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση της ΝΔ με υπουργούς Θεοδωρικάκο και Βορίδη, που αποκλείει τη συμμετοχή μικρότερων παρατάξεων από τα αυτοδιοικητικά συμβούλια. Εδώ να πω ότι, στην «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου», ο Θανάσης Πετράκος αποσύρθηκε από επικεφαλής και έδωσε την θέση του σε έναν 38χρονο αρχιτέκτονα μηχανικό, τον Γιάννη Μιχαλόπουλο από το Ναύπλιο. Συνάμα, είναι συγκινητικό που ο Θανάσης εξακολουθεί να παραμένει ενεργός και με την εμπειρία του να βοηθά όλους μας. Χαιρόμαστε που είναι μαζί μας τώρα, συστρατευμένος ως απλός υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος.

Τι θα έλεγες στον κόσμο και ειδικά στη νέα γενιά από όπου προέρχεσαι, για τις εκλογές που έρχονται και γιατί να σε ψηφίσουν

Στον κόσμο και στη νέα γενιά θέλω να πω το εξής:

Η περιφέρεια Πελοποννήσου έχει πολλά προβλήματα. Για την κατάστασή της, ευθύνονται οι προηγούμενοι διοικούντες, μαζί με τις κυβερνήσεις που τους υποστήριξαν και συνεχίζουν να υποστηρίζουν. Χέρι – χέρι πηγαίνει ο κατήφορος.

Λέμε ΟΧΙ στην ανέχεια – φτώχια – υπανάπτυξη.

ΟΧΙ στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

ΨΗΦΙΣΤΕ αλληλεγγύη,  Ανθρωπιά,  Αξιοπρέπεια!

ΨΗΦΙΣΤΕ νέους! Όχι στην ηλικία, αλλά με νέο ήθος και εντιμότητα, με σημείο αναφοράς τα ιδανικά.

ΦΗΦΙΣΤΕ για να συνεχίσει να υπάρχει μια φωνή κινηματική που έδωσε μάχες, ανέδειξε προβλήματα και πρότεινε λύσεις, στο ΠΕΣΥ Πελοποννήσου.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΨΗΦΙΣΤΕ ΝΕΑ ΠΝΟΗ

ΨΗΦΙΣΤΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΉΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση