You are currently viewing Τέμπη: Η τελευταία συνομιλία του μηχανοδηγού του Intercity – (διάλογοι)

Τέμπη: Η τελευταία συνομιλία του μηχανοδηγού του Intercity – (διάλογοι)

Οι αγωνιώδεις εκκλήσεις λίγο αφότου διαπίστωσε ότι κάτι πηγαίνει λάθος.

Ανατριχίλα προκαλεί η τελευταία συνομιλία του οδηγού του Intercity 62, καθώς είχε αντιληφθεί ότι κάτι δεν πάει καλά και ζητούσε επανειλημμένως οδηγίες από τον σταθμάρχη Λάρισας να τον κατευθύνει σωστά κάτι πάντως που 59χρονος αδυνατούσε, καθώς στο σταθμαρχείο Λάρισας, τη νύχτα της τραγωδίας στα Τέμπη επικρατούσε το απόλυτο χάος.

Μάλιστα ηχητικά ντοκουμέντα που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, αποτυπώνουν τις αγωνιώδεις εκκλήσεις που έκανε ο άτυχος μηχανοδηγός της επιβατικής αμαξοστοιχίας, λίγα λεπτά πριν τη φονική σύγκρουση στο «τυφλό σημείο» της γραμμής, προσπαθούσε να επικοινωνήσει τόσο με τον σταθμάρχη Λάρισας, για να τον ρωτήσει για την πορεία του τρένου, όσο και με συναδέλφους του των εμπορευματικών αμαξοστοιχιών.

Αυτό που φαίνεται πως έκανε τον μηχανοδηγό να υποψιαστεί ότι κάτι πάει λάθος ήταν το γεγονός πως η αμαξοστοιχία 62 έφτασε στη Λάρισα με περισσότερα από 50 λεπτά καθυστέρηση και κινούνταν στην κάθοδο, οπότε θεώρησε ότι κάποιο άλλο τρένο πρέπει να κατεβαίνει από τη Θεσσαλονίκη.

Οι τελευταίες κλήσειςΤα ηχητικά ντοκουμέντα που ήρθαν στη δημοσιότητα, καταγράφουν τις τελευταίες κλήσεις του μηχανοδηγού του μοιραίου Intercity και την προσπάθειά του να καταλάβει τι συμβαίνει.

Μηχανοδηγός Intercity: Λάρισα ακούει;

Σταθμάρχης: …..

Μηχανοδηγός Intercity: Λάρισα ακούει;

Σταθμάρχης: Περνάς ελεύθερα το κόκκινο φωτόσημο μέχρι την είσοδο Νέων Πόρων.

Μηχανοδηγός Intercity: Λάρισα ακούει; (ρωτάει για τη διαδρομή).

Σταθμάρχης: Αφού σου είπα, πας ελεύθερα μέχρι φωτόσημο είσοδο Νέων Πόρων.

Αυτή ήταν τελευταία συνομιλία του μηχανοδηγού με τον προφυλακισμένο σταθμάρχη Λάρισας σύμφωνα με ηχητικό ντοκουμέντο που ανέφερε η «Καθημερινή» και παρουσίασε το MEGA.

Ωστόσο, ο ίδιος προσπάθησε να επικοινωνήσει και με συναδέλφους του μηχανοδηγούς που συνήθως είχαν το τιμόνι στο δρομολόγιο των εμπορευματικών αμαξοστοιχιών.

Μηχανοδηγός Intercity: Έλα, με ακούς; Πού βρίσκεστε;

Οδηγός: Μαστρο – Γιώργο δεν το κατεβάζουμε εμείς τελικά.

Αυτή ήταν και η τελευταία επικοινωνία που είχε ο μηχανοδηγός του μοιραίου Intercuty πριν τη σύγκρουση.

πηγή in.gr

Αφήστε μια απάντηση