You are currently viewing Τα “Ανυπότακτα Φιλιατρά” με αφορμή την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ουκρανία

Τα “Ανυπότακτα Φιλιατρά” με αφορμή την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ουκρανία

Αντιπολεμικό μήνυμα στο δελτίο τύπου.. και αναφορά στην Παλαιστίνη

ΚΡΑΤΟΣ Ή ΑΠΟΙΚΙΑ;

Μετά την άρνηση των ΗΠΑ για την αποστολή αμερικανών στρατιωτών στην Ουκρανία, ο μοναδικός αρχηγός κράτους που προθυμοποιήθηκε άμεσα για την κάλυψη αυτού του κενού, ήταν ο Έλληνας Πρωθυπουργός. Με τη συφωνία που έφερε πρόσφατα στη Βούλη, εντάσει τον ελληνικό στρατό στις ένοπλες Αμερικανικές δυνάμεις, για να υποκαταστήσουν τους Αμερικανούς στις στρατιωτικές αποστολές. Ο Ελληνικός Στρατός δεν ανήκει σε κανένα κόμμα και σε καμία κυβέρνηση. Ανήκει μόνο στον ελληνικό λαό κι αυτόν υπηρετεί, όχι τα ξένα συμφέροντα. Με την πράξη της αυτή η κυβέρνηση καταπατά το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους, που προβλέπουν με πολύ σαφή τρόπο υπό ποίους όρους μπορούν να εμπλακούν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις σε εχθροπραξίες με τρίτα κράτη. Βέβαια δεν μας εκπλήσει, με πόσο θράσος η κυβέρνηση για άλλη μια φορά ΚΑΤΑΡΓΕΙ το σύνταγμα της χώρας. Πριν από μερικές μέρες, ψήφισαν το νόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια παρά τη ρητή απαγόρευση του άρθρου 16 του συντάγματος.

   Με την νέα αυτή πλέον συμφωνία εντάσουν και τυπικά τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας στις ΗΠΑ. Κατά τη συμφωνία αυτή, με μια απλή κλήση του Αμερικανικού Πενταγώνου θα αποστέλλονται οι Έλληνες στρατιωτικοί σε όλα τα μέτωπα των ΗΠΑ! 

  Εμφανέστατα βαράνε τα τύμπανα του πολέμου και στα δικά μας αυτιά. Δηλαδή την αποστολή Ελλήνων στρατιωτικών στην Ουκρανία. Της συμφωνίας αυτής με τους Αμερικανούς προηγήθηκε η εξωφρενική κι αντίθετη με τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα αποστολή της φρεγάτας «Ύδρα» στην Ερυθρά  εμπλεκόμενη σε εχθροπραξίες με τους Χούθι. Ισχυρίζονται ψευδώς ότι προστατεύουν έτσι την ελληνική ναυτιλία, στην πραγματικότητα όμως τη θέτουν σε κίνδυνο. Εκεί δεν πάνε για τις ΗΠΑ, πάνε για το Ισραήλ, ντροπιάζοντας την Ελλάδα, για να στηρίξουν το μεγαλύτερο έγκλημα των τελευταίων δεκαετιών, την γενοκτονία των Παλαιστινίων, τη διακοπή της οποίας ζητάνε οι Χούθι για να σταματήσουν τις επιθέσεις τους. Πόση ντροπή κρύβει η συμπραξη με το κράτος δολοφόνο Ναζί – Ισραήλ!

  Ενός κακού μύρια έπονται. Αντιλαμβανόμαστε ήδη τι μέλλει γενέσθαι με τη μερική προς το παρόν αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, πρώτης γραμμής της ελληνικής άμυνας απέναντι στην Τουρκία και την επερχόμενη διάλυση της ελληνικής αντιαεροπορικής άμυνας που στηρίζεται κυρίως σε ρωσικά όπλα.

   Το ελληνικό κράτος έχει ήδη μετατραπεί σε αποικία των ΗΠΑ και των δοροφόρων του (ΕΕ, ΝΑΤΟ, Ισραήλ). Και μάλιστα χειρότερα από αποικία, γιατί στα κράτη που είναι επισήμως αποικίες, οι αποικιακές δυνάμεις έχουν εκ του διεθνούς δικαίου και ορισμένες υποχρεώσεις. Μας καθιστούν χώρα ορμητήριο, μας στέλνουν κυριολεκτικά “στο στόμα του λύκου”, εμπλέκοντας μας σε τεράστια παζάρια μεταξύ των ιμπεριαΛΗΣΤΩΝ.

   Όπως οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να διεκδικούν τα συμφέροντά τους, εν προκειμένω τον στόχο μας για ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ: ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ, έτσι και ο λαός μας να βγει στους δρόμους και να βροντοφωνάξει:

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΟΠΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΙΚΑ, ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ, ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΔΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

 Φιλιατρά, 21 Μάρτη 2024                          

                                                                                               Κείμενο μελών

                                                                                     ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Αφήστε μια απάντηση