You are currently viewing Το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να κατέβει στη περιφέρεια με τον Πέτρο Τατούλη

Το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να κατέβει στη περιφέρεια με τον Πέτρο Τατούλη

Η αυτοδιοίκηση κάποτε αποτελούσε την ραχοκοκαλιά του ΠΑΣΟΚ στη κοινωνία, αυτό πλέον σίγουρα δεν ισχύει

άρθρο του Γιάννη Λαμπίρη

Λίγα 24ωρα έχουν περάσει, από την ανακοίνωση της στήριξης του ιατρού Δημήτρη Κουτσούλη, από το ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Πελοποννήσου. Η συζήτηση είχε ανοίξει εδώ και πολλές μέρες, με πολλές προσπάθειες και προτάσεις της Χαριλάου Τρικούπη να βρίσκουν τοίχο.

Το 2019 είχε ξεκινήσει η ίδια συζήτηση, με το ΠΑΣΟΚ τότε να ήθελε οπωσδήποτε αυτόνομη κάθοδο στην περιφέρεια Πελοποννήσου και να καταλήγουμε στο φιάσκο της πελοποννησιακής συμμαχίας και την υποψηφιότητα – παρωδία του κυρίου Μπουντρούκα, ο οποίος από τον πρώτο σχεδόν μήνα, διορίσθηκε έμμισθος εντεταλμένος σύμβουλος του Παναγιώτη Νίκα.

Το ΠΑΣΟΚ έτσι κι αλλιώς στην περιφέρεια πήγε διαιρεμένο το ’19 αφού μετά στην στήριξη του Πέτρου Τατούλη, τόσο το 2010 όσο και το 2014 , δύο μάλιστα σερί νικηφόρες αναμετρήσεις, ήταν λογικό η παράταξη του Αρκά πολιτικού να έχει τόσο συμπάθειες, όσο και στελέχωση από τον χώρο της δημοκρατικής παράταξης.

Όλοι στην αρχή πίστεψαν ότι η ηγεσία του κόμματος, δεν θα επαναλάβει τα ίδια λάθη του 2019, λάθη τα οποία κόστισαν και έκαναν κακό στην εικόνας της παράταξης, όμως από ότι φαίνεται για ακόμη μια φορά θα γίνουμε στο ίδιο έργο θεατές.

Προφανώς και σε καμία περίπτωση , δεν συγκρίνουμε την περίπτωση του κυρίου Κουτσούλη, με αυτή του κυρίου Μπουντρούκα, όμως είναι πασιφανές ότι η συγκεκριμένη υποψηφιότητα γεννήθηκε ύστερα από πίεση και ανάγκη και όχι από όραμα και πρόγραμμα για τον τόπο.

Στην Πελοπόννησο κάποιοι έχουν πρόβλημα να συμπορευτούν με τον Πέτρο Τατούλη, την ίδια ώρα που στην περιφέρεια Κρήτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απροκάλυπτα στηρίζει τον περιφερειάρχη κύριο Αρναουτάκη ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και το 2019 είχε και την στήριξη και του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την δική μας άποψη λοιπόν, η στήριξη στην παράταξη του πρώην περιφερειάρχη από το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να θεωρείται δεδομένη, από την στιγμή που σε όλη την επικράτεια της περιφέρειας, υπάρχουν στελέχη δίπλα στον Πέτρο Τατούλη που σηματοδοτούν το κίνημα. Μια στήριξη η οποία θα σηματοδοτούσε προοπτική νίκης και αναγέννησης, μάλιστα με τον εμπλουτισμό του ψηφοδελτίου με νέα στελέχη συμπεριλαμβανομένου και του κύριου Κουτσούλη, θα μπορούσε να ανοικοδομηθεί και το αύριο της παράταξης στην Πελοπόννησο, άλλωστε ο κύριος Τατούλης δεν θα κατεβαίνει για πάντα.

Η αυτοδιοίκηση ανέκαθεν αποτελούσε την ραχοκοκαλιά του ΠΑΣΟΚ στην ελληνική κοινωνία, αυτό τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει άρδην. Στη Μεσσηνία άλλωστε έχουμε το ζωντανό παράδειγμα μπροστά μας, σχεδόν σε όλους τους δήμους. Γιατί να συμβεί αυτό και στη περιφέρεια;

Αφήστε μια απάντηση