You are currently viewing Τριφυλία: Δεν αποκλείεται ο δήμαρχος να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή

Τριφυλία: Δεν αποκλείεται ο δήμαρχος να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή

Με τον νέο εκλογικό νόμο που χρειάζεται 43% + μία ψήφο, δεν αποκλείεται στην Τριφυλία των “τρεισήμισι” μόλις υποψηφιοτήτων, ο υποψήφιος δήμαρχος να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή

άρθρο του Γιάννη Λαμπίρη

Εδώ και λίγες μέρες μετράμε αντίστροφα, ένας μήνας και κάτι απομένει μέχρι την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, όπου θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές και θα εκλέξουν δημάρχους και περιφερειάρχες στην χώρα μας.

Ο νόμος “έκτρωμα” (κατά την ταπεινή μας άποψη) του ΣΥΡΙΖΑ, όπου στην πράξη έφερε ακυβερνησία στην αυτοδιοίκηση με δημάρχους και περιφερειάρχες ομήρους των συμβουλίων τους, με ελάχιστες εξαιρέσεις, αποτελεί πλέον παρελθόν.

Ο νέος νόμος, ο οποίος επιστρέφει την πενταετή διάρκεια της θητείας των αιρετών τοπικών αρχόντων, διασφαλίζει την πλειοψηφία 3/5 στους νικητές και εκλεγεί δήμαρχο ή περιφερειάρχη από την πρώτη Κυριακή, αν λάβει όχι το 50% αλλά το 43% συν μία ψήφο.

Χωρίς καμιά διάθεση εμπαιγμού, ο συνδυασμός της λαϊκής συσπείρωσης, ο οποίος έγκειται κομματικά στο ΚΚΕ, σε καμία περίπτωση στον δήμο Τριφυλίας δεν έχει ξεπεράσει το 3 με 5 % και κατά την δική μας αξιολογική κρίση εκεί θα κυμανθεί και πάλι.

Σε αυτή την περίπτωση αν υποθέσουμε πως η υποψηφιότητα του ΚΚΕ βάζοντας έναν μέσο όρο, με γνώμονα τις προηγούμενες καταγραφές του, αποσπάσει ένα ποσοστό της τάξης του 4%, το υπόλοιπο 96% που απομένει να διεκδικήσουν οι υπόλοιπες τρεις υποψηφιότητες είναι αρκετά μεγάλο.

Με αυτή τη λογική και βλέποντας συνήθως βάση “δεδικασμένου”, δύο υποψηφιότητες να πρωταγωνιστούν τελικά στο μυαλό του κόσμου, όταν το κλίμα πολώνεται προεκλογικά, συγκεντρώνει μεγάλη πιθανότητα το σενάριο, ο συνδιασμός που θα κόψει πρώτος το νήμα, ακόμη και με μικρή διαφορά, να καταφέρει να εκλέξει δήμαρχο από την πρώτη κι όλας Κυριακή.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο χρόνος που απομένει μέχρι τις εκλογές είναι πολύς, αφού όσο μικρή και αν φαίνεται η διάρκεια ενός μήνα, στην πολιτική μπορούν να συμβούν και να ανατραπούν τα πάντα….

This Post Has One Comment

Αφήστε μια απάντηση