You are currently viewing Φιλιατρά: Έντονος διάλογος και αντιδράσεις για την ανάπλαση της πλατείας

Φιλιατρά: Έντονος διάλογος και αντιδράσεις για την ανάπλαση της πλατείας

Έργο βιτρίνας το χαρακτήρισε ο Θανάσης Πετράκος, ανακοίνωση εξέδωσε και η επιτροπή «ΦΙΛΩΝ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ»

Έργο βιτρίνας 3,3 εκατομμυρίων ευρώ χαρακτηρίζει ο Θανάσης Πετράκος, εκ μέρους της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου, την δρομολογούμενη ανάπλαση της κεντρικής πλατείας των Φιλιατρών για την οποία η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενέκρινε τους όρους δημοπράτησης του έργοου.

Δελτίο τύπου εξέδωσε και η επιτροπή «ΦΙΛΩΝ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ», για την δημοπράτηση του έργου.

Δείτε το δελτίο τύπου:

ΕΠΙΤΡΟΠΗ «ΦΙΛΩΝ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τη δημοπράτηση του έργου ανάπλασης της Πλατείας Καποδιστρίου

Πληροφορηθήκαμε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου δρομολογεί ΑΜΕΣΑ τη δημοπράτηση του έργου ανάπλαση πλατείας Καποδιστρίου Φιλιατρών. Όσον αφορά την περιβόητη μελέτη, την οποία ακόμη περιμένουμε να παρουσιαστεί στην τοπική κοινωνία, αντί να κάνουν ουσιαστική διαβούλευση προτίμησε, ο Περιφερειάρχης, να την «αναρτήσει» στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις 31/1/2024. Αυτό είναι πέρα για πέρα αντιθεσμικό, γίνεται ερήμην της τοπικής κοινωνίας, συλλόγων και φορέων δηλαδή εν κρυπτώκαι σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με τη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

   Έχουμε τονίσει πολλάκις ότι το επιχείρημα: «τα λεφτά είναι μόνο για την πλατεία», έχει καταρρεύσει στην δημόσια αντιπαράθεση. Η χρηματοδότηση του προγράμματος Α. Τρίτσης αφορά στην Αστική Αναζωογόνηση των Φιλιατρών και δεν θα έπρεπε να ξοδευτούν τα 3,3 εκατ. ευρώ σε ένα και μόνο έργο, αλλάνα γίνει μια ολοκληρωμένη ανάπλαση της πόλης των Φιλιατρών. Που θα συμπεριλαμβάνει την Πλατεία, τα Ιστορικά Κτίρια του Δημαρχείου, το Ρολόι, το Παλαιό Λύκειο, πεζοδρόμους και πεζοδρόμια, δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, ποδηλατοδρόμους κλπ. Η πόλη των Φιλιατρών έχει πολύ πιο σοβαρές ανάγκες από το να χαλαστούν τόσα χρήματα σε αυτό, το ένα και μοναδικό πολυδάπανο έργο.

  Τέλος τονίζουμε ότι αν μιλάμε για διαβούλευση και για σεβασμό στις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων, αυτό θα έπρεπε να γίνει με την προϋπόθεση να συμπεριληφθούν και τα έργα που αποφάσισαν τα συλλογικά όργανα Δήμου και Περιφέρειας και όχι τα μονοπρόσωπα όργανα Δήμαρχος – Περιφερειάρχης. Οι αποφάσεις των συλλογικών οργάνων αφορούν πολλά έργα για την πόλη και όχι το ένα και μοναδικό. Ποιο “υπερόργανο” γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του, τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων: του Συμβουλίου Κοινότητας Φιλιατρών, του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας και του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου;

   Ως Επιτροπή Φίλων Πλατείας & Πεζόδρομου Φιλιατρών, απορρίπτουμε τη μελέτη με το ένα και μοναδικό έργο ανάπλασης πλατείας Καποδιστρίου Φιλιατρών. Εν προκειμένω, ζητούμε από την Περιφερειακή αρχή όπως αποσύρει τη μελέτη αυτή και να μας παρουσιάσει άλλη, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των Φιλιατρών, όπως είχαν αποφασίσει τα συλλογικά όργανα.

   Να οριστεί χρόνος διαβούλευσης και να γίνει δημόσια παρουσίαση της μελέτης (προκειμένου δοθούν απαντήσεις και εξηγήσεις) και διάλογος επ’ αυτής σε δημόσιο χώρο των Φιλιατρών.

Φιλιατρά, 4 Ιανουαρίου 2024

 ΕΠΙΤΡΟΠΗ «ΦΙΛΩΝ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ»

Αφήστε μια απάντηση