You are currently viewing Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι: φόβοι των αγροτών για το πού θα καταλήγουν τα νερά

Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι: φόβοι των αγροτών για το πού θα καταλήγουν τα νερά

Φόβοι και ανησυχίες στις τάξεις των αγροτών, για το πού θα καταλήγουν τα όμβρια ύδατα, από τον νέο δρόμο Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι που είναι σε εξέλιξη

Ομάδα αγροτών, η οποία δραστηριοποιείται περιμετρικά του νέου υπό κατασκευή δρόμου Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι, ήρθε σε επαφή με το TTV (αφού ήρθε πρώτα φυσικά με τον εργολάβο) και εξέφρασε τις ανησυχίες της, για το πού θα καταλήγουν τα νερά από τον νέο δρόμο.

Όπως χαρακτηριστικά μας είπαν, το δίκτυο στράγγισης του δρόμου, από τα νερά των βροχών και γενικότερα των ομβρίων υδάτων, έχει σχεδιαστεί να αποστραγγίζει το οδόστρωμα, ρίχνοντας το νερό σε τσιμεντένιους αγωγούς και από εκεί να καταλήγουν χωμάτινα φρεάτια “γράνες” που καταλήγουν στον χείμαρρο του Λαγκουβάρδου.

Το πρόβλημα, όπως μας εξηγούν, είναι ότι τα συγκεκριμένα φρεάτια, φαίνονται να υπάρχουν από αεροφωτογραφίες του 1940 και του 1950 , ενώ στην πραγματικότητα πλέον έχουν κλείσει εδώ και αρκετά χρόνια. Αυτό συμβαίνει γιατί η μορφολογία του εδάφους άλλαξε άρδην μετά την καλλιέργεια της σταφίδας που περάσαμε στα ελαιόδεντρα και φυσικά στα θερμοκήπια.

Οι φόβοι λοιπόν, έχουν να κάνουν με το σενάριο, τα όμβρια ύδατα, να καταλήγουν σε αγροτεμάχια, ελαιώνες και θερμοκήπια, κάτι το οποίο, όπως εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς, θα προκαλέσει τεράστιες ζημιές στο βιος και τις περιουσίες των εκεί κατοίκων και αγροτών.

Το TTV όπως οφείλει, θίγει και αναδεικνύει το θέμα, όμως φυσικά αυτό από μόνο του δεν φτάνει. Αυτό που ελπίζουμε από την πλευρά μας, είναι να υπάρξει λύση στο θέμα χωρίς να ζημιωθούν οι περιουσίες των εκεί κατοίκων.

Αφήστε μια απάντηση