You are currently viewing Φρίκη στη Μάνη: 13χρονη βιάστηκε, έμεινε έγκυος και γέννησε

Φρίκη στη Μάνη: 13χρονη βιάστηκε, έμεινε έγκυος και γέννησε

Η ανήλικη στη Μάνη φέρεται να είχε βιαστεί από δύο αλλοδαπούς και από συγγενικό της πρόσωπο – Γέννησε σε μαιευτήριο των Αθηνών, έχει μεταφερθεί σε δομή φιλοξενίας.

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται στο φως, αναφορικά με την υπόθεση ενός 13χρονου κοριτσιού στη Μάνη, η οποία βιάστηκε και έμεινε έγκυος.Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το 13χρονο κορίτσι φέρεται να βιάστηκε τόσο από συγγενικό της πρόσωπο, όσο και από δύο αλλοδαπούς και έμεινε έγκυος.

Πριν λίγο καιρό, μάλιστα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του lakonikos.gr, έφερε στον κόσμο το παιδί της σε μαιευτήριο των Αθηνών.

Βιάστηκε από δύο αλλοδαπούς και έναν συγγενή της

Βάσει των όσων υποστήριξε η ανήλικη στις Αρχές, φέρεται να είχε βιαστεί από δύο αλλοδαπούς, έναν υπήκοο Μπαγκλαντές και έναν Βούλγαρο, που ζούσαν στη λακωνική Μάνη. Μετά από την κατάθεση της ανήλικης που υπέδειξε τα δύο συγκεκριμένα άτομα, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή τους, με τους ίδιους να παραδέχονται μεν τη συνεύρεση με τη 13χρονη, να αρνούνται ωστόσο την κατηγορία του βιασμού, ισχυριζόμενοι ότι τα πάντα έγιναν με τη συναίνεση της ίδιας.

Το μαρτύριο, όμως, για το νεαρό κορίτσι δεν φαίνεται να τελειώνει εκεί. Κατά τους ισχυρισμούς της ίδιας, κακοποιήθηκε σεξουαλικά και τον Φεβρουάριο του 2023 από συγγενή της, μετά από χορήγηση “περίεργων” ουσιών, ενώ το εν λόγω πρόσωπο εμφανίζεται να είναι και ο πατέρας του νεογέννητου παιδιού. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο συγκεκριμένος άνδρας πλέον κρατείται στις φυλακές για άλλο αδίκημα.

Πώς αποκαλύφθηκε η φρικτή υπόθεση του βιασμού της ανήλικης στη Μάνη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του “Λακωνικού Τύπου”, από τις αρχές Οκτωβρίου 2022 η ανήλικη κίνησε τις υποψίες στο σχολικό της περιβάλλον, όταν ξεκίνησε να παίρνει ανεξήγητο βάρος και ιδιαίτερα στην κοιλιακή χώρα. Μετά από συντονισμένες ενέργειες του διευθυντή του σχολείου και σε συνεννόηση με γιατρό της περιοχής, στο πλαίσιο δήθεν προληπτικού ελέγχου για όλα τα παιδιά, η ανήλικη μαθήτρια υποβλήθηκε σε αιματολογικές εξετάσεις, όπου διαπιστώθηκε η προχωρημένη εγκυμοσύνη της.

Ακολούθως, ο εν λόγω γιατρός συνέταξε και απέστειλε αναφορά συνοδευόμενη από τα αποτελέσματα των εξετάσεων στην Εισαγγελέα Γυθείου, γνωστοποιώντας την κατάσταση της 13χρονης. Στην αναφορά υπογραμμιζόταν πως η ανήλικη μαθήτρια έχρηζε άμεσης γυναικολογικής εξέτασης από εξειδικευμένο επιστήμονα.

Η κινητοποίηση των Αρχών ήταν άμεση και το κορίτσι απομακρύνθηκε από το οικογενειακό της περιβάλλον και στη συνέχεια μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης και από εκεί σε μαιευτήριο των Αθηνών, προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις, καθώς η κατάστασή της λόγω της ηλικίας της ήταν κρίσιμη.

Έκτοτε, και μέχρι να γεννήσει, η ανήλικη διέμενε σε ξενώνα μαιευτηρίου των Αθηνών, όπου λάμβανε την απαραίτητη ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη.

Μετά τον τοκετό, από τις αρμόδιες υπηρεσίες ξεκίνησε διαδικασία αναδοχής/υιοθεσίας του παιδιού, ενώ αναμένεται και το επίσημο πόρισμα σχετικά με την πατρότητα του βρέφους. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το ανήλικο κορίτσι έχει ήδη μεταφερθεί σε δομή φιλοξενίας στην περιοχή των Πατρών.

“Τα παιδιά ζούσαν παραμελημένα”

Σύμφωνα με τον “Λακωνικό Τύπο”, η ανήλικη ανήκει σε οικογένεια Ελλήνων, η οποία συνολικά έχει έξι παιδιά εκ των οποίων το ένα αγόρι. Μαρτυρίες αναφέρουν πως όλα τα παιδιά της οικογένειας ζούσαν παραμελημένα, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που κάτοικοι της περιοχής συνέδραμαν την οικογένεια με είδη πρώτης ανάγκης και ρουχισμό για τα ανήλικα τέκνα.

Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί πως μόλις ξεκίνησαν οι έρευνες της Αστυνομίας, ο πατέρας της ανήλικης οδηγήθηκε στις φυλακές, καθώς εκδόθηκε εις βάρος του ένταλμα σύλληψης, το οποίο όμως δεν σχετίζεται με τη συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά με ναρκωτικά.

πηγή thetoc.gr

Αφήστε μια απάντηση