You are currently viewing Χαρ. Γριβοκωστόπουλος: Η πράσινη μετάβαση και η κυκλική οικονομία στο δήμο

Χαρ. Γριβοκωστόπουλος: Η πράσινη μετάβαση και η κυκλική οικονομία στο δήμο

Άρθρο του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Χαράλαμπου Π. Γριβοκωστόπουλου

Το κύριο ζητούμενο της εποχής μας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πέραν όλων των άλλων κρίσιμων ζητημάτων, είναι οι διαδικασίες για Πράσινη Μετάβαση & Κυκλική Οικονομία.

Συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση Πρότυπων Περι- βαλλοντικών Πολιτικών για Διοίκηση & Οικονομική Διαχείριση με περιβαλλοντικό αποτύπωμα, περιβαλλοντικές δεξιότητες, πράσινες προμήθειες, μείωση ρύπων, βιώσιμη αστική κινητικότητα, ηλεκτροκίνηση, ολική διαχείριση στερεών αποβλήτων και μείωση ταφής απορριμμάτων, με περιβαλλοντική ευθύνη και δεσμεύσεις.

Η Τριφυλία είναι ουραγός των εξελίξεων και έτη φωτός πίσω στα ζητήματα μετεξέλιξης και βηματισμού στη νέα εποχή της χρήσιμης και αναγκαίας τεχνολογικής κατεύθυνσης.

Ο τρόπος διοίκησης δεν έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά συνεχόμενης προόδου αλλά παραμένει στάσιμη στα νερά της παραδοσιακής συνταγής μαρασμού και ανεπάρκειας.

Καθώς ο κόσμος εξελίσσεται ραγδαία, ο ρόλος των δήμων στην πράσινη μετάβαση και στην ψηφιακή μετάβαση αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία. Για να αναπτυχθούν βιώσιμες πρακτικές σε τομείς όπως ο πολεοδομικός σχεδιασμός, η ενεργειακή απόδοση, η διαχείριση αποβλήτων και οι μεταφορές, η αναβάθμιση της τεχνογνωσίας σε όλη την Ευρώπη αποτελεί αναγκαιότητα. 

Όσοι διεκδικούν τα ηνία της Τριφυλίας, οφείλουν να εξηγήσουν τι ακριβώς σκοπεύουν να πράξουν στο κομμάτι που ανέπτυξα, με συγκεκριμένες προτάσεις και χειροπιαστό προγραμματικό σχέδιο.

Ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών συνεχίζει χωρίς σταματημό.
Στόχος μας είναι να χτίσουμε βάσεις ισχυρές για έναν Ανοιχτό – Συμμετοχικό – Διαφανεί – Αξιοκρατικό – Έξυπνο & Ασφαλή Δήμο!

Ένας σύγχρονος Δήμος με αναπτυξιακή πορεία πρέπει να έχει στα σπλάχνα του ενέργειες που αποσκοπούν στην ψηφιακή αναβάθμιση και την πράσινη μετάβαση.
Όσοι παλεύουν πέραν και μακριά από τις προκλήσεις , χωρίς να απαντούν ρεαλιστικά και προγραμματικά, θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον μιας ολόκληρης περιοχής που έχει το τοπωνύμιο “Πέρασμα” … Πέρασμα προς την ανεπτυγμένη νοτιοδυτική Μεσσηνία.
Δεν επιδιώκουμε ως συνδυασμός να παραμείνουμε σε αυτή την αναφορά αλλά να δημιουργήσουμε συνθήκες προορισμού!

Σημείο αναφοράς για εμάς είναι η δημιουργία μιας ανεπτυγμένης Τριφυλίας με ένα ισχυρό αναπτυξιακό brand name.

Είμαι σίγουρος και εμπιστεύομαι την επικεφαλής του Συνδυασμού μας Χάιδω Παναγιωτοπούλου που φέρνει διαφορετική φιλοσοφία στα θέματα διοίκησης και ανάπτυξης του ευλογημένου αλλά ξεχασμένου τόπου μας.

Χαράλαμπος Γριβοκωστόπουλος του Παναγιώτη
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Τριφυλίας με το συνδυασμό “Τριφυλία Πρωταγωνίστρια” με Υποψήφια Δήμαρχο τη Χάιδω Παναγιωτοπούλου

Αφήστε μια απάντηση