You are currently viewing Χαρ. Καλύβας: Δημιουργούμε έναν ισχυρό δήμο χωρίς καμία οφειλή

Χαρ. Καλύβας: Δημιουργούμε έναν ισχυρό δήμο χωρίς καμία οφειλή

Συνέντευξη με τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της Δ.Ε Χώρας, Του δήμου Πύλου Νέστορος, Χαράλαμπο Καλύβα

Πες μας δύο λόγια για την πορεία σου στα κοινά

Η διαδρομή μου στα αυτοδιοικητικά δρώμενα ξεκινά από μικρή ηλικία.

Το 1994 έβαλα υποψηφιότητα για πρόεδρος της κοινότητας Μεταξαδας όπου ύστερα από 4 χρόνια εκλέχθηκα .

Το 2007 επανιδρύσαμε τον πολιτιστικό σύλλογο Μεταξάδας όπου διατελώ έως σήμερα πρόεδρος .Ένας σύλλογος με τεράστιο έργο για την περιοχή μας και από τους πιο ενεργούς .

Είμαι επιχειρηματίας οίκου γάμου στην πόλη της Καλαμάτας από το 1993. Έτσι ασχολούμαι ενεργά με τον εμπορικό σύλλογο της πόλης .

Τα προβλήματα των συμπολιτών μας, είναι επιλύσιμα όταν υπάρχει διάθεση και μεράκι για προσφορά .Έτσι λοιπόν και εγώ άρχισα να ασχολούμαι με τα κοινά ,για να προσφέρω στον τόπο που μεγάλωσα αλλά και να αφουγκράζομαι τα προβλήματα των συνανθρώπων μου.

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς τώρα με την αυτοδιοίκηση;

Με την αυτοδιοίκηση όπως προείπα ασχολήθηκα και στο παρελθόν .Θεωρώ όμως ότι σ αυτές τις δύσκολες συνθήκες που διανύει η χώρα μας , η κάθε δημοτική αρχή είναι απαραίτητο μέσα από τα έργα της να είναι δίπλα στους δημότες της.

Ο Δήμος είναι αρμόδιος να αφουγκράζεται τα προβλήματα των πολιτών ,να τα επιλυνει και να μιλάει μέσω των πράξεων του ,φέρνοντας όσο πιο δυνατό επιθυμητό αποτέλεσμα.

Έτσι λοιπόν και εγώ με την σειρά μου πήρα ξανά την πρωτοβουλία να ασχοληθώ με τα κοινά,διότι είναι δέσμευση αλλά και προσωπικός στόχος ,να πάμε τον δήμο μας ένα βήμα πιο μπροστά σε όλα τα επίπεδα (πολιτιστικά,αθλητικά ,θρησκευτικά θέρετρα ,τουρισμό ) και ο Δήμος μας να είναι παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή .

Γιατί με τον Παναγιώτη Καρβέλα;

Με τον Παναγιώτη Καρβέλα έχουμε πολλά κοινά χαρακτηριστικά αλλά το σημαντικότερο είναι η αγάπη που έχει για τον τόπο μας.

Είναι ένας δημοκρατικός άνθρωπος ,που αφήνει πίσω του κομματικές ταμπέλες και οραματίζεται μαζί με άτομα από όλο το δημοκρατικό τόξο, για ένα ισχυρό παρόν και ένα δημιουργικό μέλλον.

Μέσα από τα έργα του άλλωστε το έχει αποδείξει .Έτσι λοιπόν και εγώ ως ένας δημοκρατικός άνθρωπος είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι η αυτοδιοίκηση δεν χρειάζεται κομματικούς σωλήνες .Χρειάζεται όραμα,ιδέες,πίστη και αφοσίωση μέχρι την επίτευξη των στόχων έτσι ώστε να έχουμε θετικό αποτέλεσμα για τον αγαπημένο μας τόπο !!!

Τι θα άλλαζες στην Χώρα και ποιά τα στοιχήματα για την πενταετία που έρχεται;

Στην Χώρα η αλλαγή δεν έρχεται ,αλλά ήρθε ..
->Νέο μουσείο Νεστορα στην Χωρα
->Δημιουργία Κοινωνικού και Πολιτιστικού Κέντρου Χώρας
->Πρόγραμμα εκδηλώσεων και τουριστικής προβολής
->Ανάπλαση Πλατεία χώρας
->Υπογειοποίηση δικτύου ΔΕΗ στην Χώρα
->Αποτύπωση και Αναθεώρηση σχεδίου πόλης Χώρας
->Μεταφέραμε εγκαταλελειμμένους χώρους σε χώρους ζωής και πολιτισμού (Κεφαλόβρυσο Χώρας)
->Αντικατάσταση λαμπτήρων με λαμπτήρες Led
->Ανανέωση στόλου καθαριότητας
->Συντήρηση ιατρείου
Αντικατάσταση καθισμάτων στο γήπεδο Χώρας
->όργανα που σώζουν ζωές (απινιδωτές )

Δημιουργήσαμε έναν ισχυρό Δήμο ,με αποτέλεσμα να μηδενίσουμε κάθε οφειλή προς το Δημόσιο .

Σε όλες τις εξελίξεις του δήμου για την ανάπτυξη της Χώρας ,είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες !!!

Πες δύο λόγια στους αναγνώστες μας από τον δήμο Πύλου Νέστορος, γιατί να ψηφίσουν εσένα;

Όσοι με γνωρίζουν προσωπικά, ξέρουν πολύ καλά ότι ποτέ δεν θα υποσχόμουν κάτι επιπόλαια και προεκλογικά,χωρίς να το πιστεύω πραγματικά και να το θεωρώ εφικτό.
Για όσους συνδημότες μου,δεν με γνωρίζουν, θεωρώ πως η επί δεκαετίες ενασχόλησή μου με τα κοινά σε τοπικό επίπεδο από διαφορετικά μετερίζια (Πρόεδρος Κοινότητας Μεταξάδας- Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Μεταξάδας) αποτελεί το πιο σημαντικό επιχείρημά μου για να διεκδικήσω τη ψήφο τους, καθώς χαρακτηρίζεται απο εργατικότητα, προσήλωση και εντιμότητα.
Τώρα ζητώ από τους συνδημότες μου να με εμπιστευτούν για να συμβάλλω με όλη μου τη δύναμη στην εξέλιξη του Δήμου μας και να υπηρετήσω τα συμφέροντα του τόπου και των συμπολιτών μου.

Αφήστε μια απάντηση