You are currently viewing Ανακοίνωση Δ. Δριμή για την πλατεία Γαργαλιάνων

Ανακοίνωση Δ. Δριμή για την πλατεία Γαργαλιάνων

ΤΟ “ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ” ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ!

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας συνεδριάζει σήμερα, για τρίτη φορά, με θέμα «Καθορισμός εκ νέου των όρων του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το έργο “Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Γαργαλιάνων”». ΕΠΕΙΔΗ: Η πόλη των Γαργαλιάνων, οι τοπικοί φορείς και παράγοντες δεν θέλουν το έργο, που αλλοιώνει το χαρακτήρα της πλατείας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο με μεγάλη πλειοψηφία έχει τοποθετηθεί κατά του συγκεκριμένου έργου και έχει καταθέσει εναλλακτική πρόταση για την πόλη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ως κυρίαρχο όργανο διοίκησης του Δήμου διαθέτει τη γενική αποφασιστική αρμοδιότητα. Η αυταρχική επιμονή της δημοτικής αρχή γεννά εύλογα ερωτηματικά στους πολίτες.

Ο διαγωνισμός του έργου έχει ήδη ακυρωθεί δύο φορές από την αρμόδια κρατική αρχή, ύστερα από προσφυγή εργολήπτη λόγω μη προβλεπόμενων και καταχρηστικών επιπρόσθετων όρων που επέβαλε με πρωτοβουλία της η απερχόμενη δημοτική αρχή Λεβεντάκη και συνοδοιπόρων.

ΚΑΛΟΥΜΕ την Οικονομική Επιτροπή:Να υπηρετήσει την ποιότητα του δημοκρατικού διαλόγου και να συμβάλει στη διασφάλιση της δημοτικής συνοχής και κοινωνικής γαλήνης που έχουν ανάγκη οι τόποι μας, στο βαθμό που της αναλογεί.Να σεβαστεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και την εκφρασμένη βούληση της πόλης. Να ακυρώσει στη σημερινή της συνεδρίαση το διαγωνισμό.Σε διαφορετική περίπτωση, η έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με πρωτοβουλία της πλειοψηφίας των δημοτικών συμβούλων είναι μονόδρομος.

Τριφυλία, 04-11-2022

Αφήστε μια απάντηση