You are currently viewing Αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ για την επιλογή Δουδωνή από τον Νίκο Ανδρουλάκη

Αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ για την επιλογή Δουδωνή από τον Νίκο Ανδρουλάκη

Μεγάλη έκπληξη αποτέλεσε η επιλογή του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΊΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, Νίκου Ανδρουλάκη η τοποθέτηση του Παναγιώτη Δουδωνή , στη θέση του γραμματέα του γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση αυτή στις τάξεις της βάσης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αλλά και σε αρκετά στελέχη, αφενός γιατί ο κ. Δουδωνής δεν προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ αλλά από την “κοινωνία πολιτών” , αφετέρου για την έντονη αρνητική κριτική στο κόμμα, την οποία έχει κάνει από τηλεοπτικά πάνελ στο παρελθόν.

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Δουδωνής

Ο κ. Δουδωνής γεννήθηκε το 1990. Τελείωσε με άριστα τη Νομική Σχολή Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές (MJur, MPhil) στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπου ολοκλήρωσε και το διδακτορικό του (DPhil) στο Συνταγματικό Δίκαιο.

Από το 2018 διδάσκει Ευρωπαϊκό και Συνταγματικό Δίκαιο ως λέκτορας στο Κολέγιο Oriel του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Διδάσκει επίσης Συνταγματικό, Κοινοβουλευτικό Δίκαιο και Δίκαιο Πολιτικών Κομμάτων στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Εχει δημοσιεύσει άρθρα για τη δημοκρατία και τους θεσμούς σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ είναι συγγραφέας του βιβλίου «Το πολίτευμα της συνύπαρξης: για την αντιπροσωπευτική μας δημοκρατία». Είναι δικηγόρος Αθηνών από το 2015, με εξειδίκευση στο Δημόσιο Δίκαιο.

Εχει διατελέσει υπεύθυνος των PES Activists Athens, των ακτιβιστών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, καθώς και μέλος του FEPS Young Academic Network.

Γ.Λ.

Αφήστε μια απάντηση