You are currently viewing Αυτοί είναι οι πέντε βουλευτές Μεσσηνίας μέχρι τις 25 Ιουνίου

Αυτοί είναι οι πέντε βουλευτές Μεσσηνίας μέχρι τις 25 Ιουνίου

Η απλή αναλογική, έφερε μετά από πολλά χρόνια, βουλευτές από τέσσερα διαφορετικά κόμματα στη Μεσσηνία

Αφού κανένα από τα τρία πρώτα κόμματα, δεν αξιοποίησε την διερευνητική εντολή που δικαιούται από το σύνταγμα, οι επαναληπτικές εκλογές, ορίστηκαν για τις 25 Ιουνίου.

Με την απλή αναλογική, είδαμε στη Μεσσηνία, μετά από πολλά χρόνια, να εκλέγονται βουλευτές από τέσσερα διαφορετικά κόμματα, δύο από την Νέα Δημοκρατία και έναν από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ.

Φυσικά αυτό είναι δύσκολο να επαναληφθεί με τον νέο εκλογικό νόμο, πάμε όμως να δούμε, ποιοί θα είναι οι βουλευτές Μεσσηνίας, μέχρι τις 25 Ιουνίου

Αντώνης Σαμαράς

Τα λόγια είναι περιττά, για τον Μεσσήνιο πολιτικό, ο οποίος καθώς έχει διατελέσει πρωθυπουργός της ελληνικής δημοκρατίας, παίρνει την πρώτη έδρα που εκλέγει το κόμμα του στο νομό χωρίς σταυρό.

Μίλτος Χρυσομάλλης

Ο σχετικά νέος σε ηλικία, πολιτικός της Νέας Δημοκρατίας , κατάφερε μετά από ένα εκλογικό θρίλερ, να περάσει τον πρώην υπουργό και ιστορικό στέλεχος της δεξιάς παράταξης στη Μεσσηνία, Γιάννη Λαμπρόπουλο και να εξασφαλίσει μια εκλόγιμη (λογικά) θέση, στην λίστα της 25ης Ιουνίου, καθώς οι εκλογές που έρχονται, δεν θα είναι με σταυρό αλλά με λίστα όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

Αλέξης Χαρίτσης

Το πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, με καταγωγή από τον δήμο Οιχαλίας, ήταν το μεγάλο φαβορί και με διαφορά κατάφερε να εκλεγεί πρώτος, μπροστά από τον Μανώλη Μάκαρη, με την εκλογική κατάρευση του ΣΥΡΙΖΑ, τίποτα δεν μπορεί να είναι δεδομένο για τις επερχόμενες εκλογές, αξίζει όμως να σημειωθεί, πως το όνομά του Αλέξη Χαρίτση, είναι από αυτά που έχουν ακουστεί για την διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα.

Παναγιώτης Αδαμόπουλος

Ο νεαρός συνδικαλιστής της τράπεζας Πειραιώς, με καταγωγή από τον δήμο Πύλου Νέστορος, κατάφερε να κερδίσει το φαβορί της “κούρσας” Μενέλαο Γερονικολό και να εκλεγεί βουλευτής Μεσσηνίας με το ΠΑΣΟΚ, που έβγαλε έδρα στον νομό μας μετά το 2012 και την εκλογή της Νάντιας Γιαννακοπούλου. Στις επαναληπτικές εκλογές τότε, η πλέον βουλευτής δυτικής Αθήνας, δεν είχε καταφέρει να κρατήσει την έδρα στη Μεσσηνία, κάτι που είναι και φέτος δύσκολο να γίνει, παρόλα αυτά, η ανοδική πορεία του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να δίνει ελπίδες για κάτι τέτοιο.

Νίκος Κουτουμάνος

Το κομμουνιστικό κόμμα Ελλάδας, ελέω απλής αναλογικής, κατάφερε και αυτό να εκλέξει βουλευτή Μεσσηνίας τον Νικόλαο Κουτουμάνο, έπειτα από πάρα πολλά χρόνια, Το να καταφέρει βέβαια, τον ερχόμενο Ιούνιο να επανεκλεγεί, με το σύστημα των bonus της αυξημένης αναλογικής, φαντάζει από δύσκολο έως αδύνατο.

Αφήστε μια απάντηση