You are currently viewing Γαλάζια “κόλπα” στην εξεταστική για την τραγωδία των Τεμπών

Γαλάζια “κόλπα” στην εξεταστική για την τραγωδία των Τεμπών

Ότι μπορούσε έκανε η πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας στην Εξεταστική για τα Τέμπη προκειμένου να αποκλείσει ουσιώδεις μάρτυρες προς εξέταση

Μία από τις βασικές της μέριμνες ήταν να «κόψει» τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα τραίνα. Δηλαδή αυτούς που είχα προειδοποιήσει την κυβέρνηση απανωτά για τα προβλήματα που υπήρχαν αλλά δεν εισακούστηκαν ποτέ.

Έτσι λοιπόν εισηγητής της στην Εξεταστική Λάζαρος Τσαβδαρίδης έφθασε στο σημείο να υποστηρίζει πως η κυβερνητική πλειοψηφία έχει καλέσει για ακρόαση 4 εκπροσώπους των σωματείων που …κανείς δεν μπορούσε να δεί.

Όταν πιέστηκε ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης, αναγκάστηκε να πει πως δύο εξ αυτών είναι …διοικητικά στελέχη του υπουργείου Μεταφορών. Ένας διευθυντής έργου και ένα στέλεχος της νομικής υπηρεσίας. Τους οποίους και είχε «βαφτίσει» εκπροσώπους εργαζόμενων. Τόσο καλά.

Φυσικά «πέρασε» η πρόταση της γαλάζιας πλειοψηφίας καθότι οι εξεταστικές επιτροπές συγκροτούνται με βάση τις αναλογίες κομμάτων που υπάρχουν στην Βουλή.

Ατάκα

Αν μην τι άλλο ενδιαφέρουσα η ανταλλαγή ατάκας ανάμεσα στον Νίκο Παππά και τον Παύλο Γερουλάνο σχετικά με το αν θα γίνει ή όχι υπουργός ο Κώστας Μπακογιάννης.

Καταγράφθηκε χθες στην Βουλή και στην συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών. Το νομοθέτημα δηλαδή στο οποίο εντάχθηκε και η περίφημη τροπολογία που «παίρνει» την εταιρία ΑΝΑΠΛΑΣΗ Α.Ε από τον Δήμο Αθήνας μετά την ήττα του μέχρι πρότινος δημάρχου.

Σχολιάζοντας σκωπτικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς ανέφερε: «Τώρα που δεν είναι Δήμαρχος ο κ. Μπακογιάννης, να τον κάνετε Υφυπουργό Αναπλάσεως. Θα έχει πάρει την αρμοδιότητα ο άνθρωπος μαζί του και θα μπει στο Υπουργικό Συμβούλιο. Δεν υπάρχει κώλυμα»!

Η φράση αυτή όμως έκανε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, Παύλο Γερουλάνο να πεταχτεί: «Μην τους βάζεις ιδέες. Αν το κάνεις για να τον κάψεις, έχει καλώς!»

Πάντως είτε το ήθελαν, είτε όχι Παππάς και Γερουλάνος …η ιδέα έπεσε. Και μάλιστα από την αντιπολίτευση.

Ξεκάθαρα

Κάθε άλλο παρά τυχαίο το ότι η ο Αλέξης Χαρίτσης έσπευσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο να ξεκαθαρίσει πως η κοινοβουλευτική ομάδα της οποίας προεδρεύει δεν πρόκειται να στηρίξει το νομοσχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Δίχως μάλιστα να θέτει ως προϋπόθεση να δει πρώτα το περιεχόμενό του. Εκτιμώντας σαφως ότι θα στοχεύει αποκλειστικά στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Επιπρόσθετα η Νέα Αριστερά φαίνεται σαφώς να τάσσεται και υπέρ της κινηματικής αντίδρασης στον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Όπως δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης «η Νέα Αριστερά καλεί σε μέτωπο ανυπακοής στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Να μην περάσει η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Να ηττηθεί ο ιδεολογικός πυρήνας της κυβέρνησης της Δεξιάς που σε κάθε πρόβλημα βλέπει ως λύση την ιδιωτικοποίηση και την κατεδάφιση των δημόσιων υποδομών».

Προφανώς επειδή στην Νέα Αριστερά έχουν …νωπές τις μνήμες από τα όσα συζητούνται για το θέμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ φρόντισαν από τώρα να δώσουν έμφαση στην διαφοροποίησή τους για το συγκεκριμένο θέμα.

Και τραβάει…

Το περίφημο Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού είναι μια …αμαρτωλή υπόθεση. Τα ζητήματα της διαχείρισης των κονδυλίων του βρίσκονται σε καθεστώς ελέγχου από την δικαιοσύνη και το ξεκαθάρισμα αυτής της υπόθεσης φαίνεται να χρονίζει.

Στην παράταση χρόνου θα συμβάλει σίγουρα και μία «μικρή στο μάτι» από άποψη μεγέθους αλλά σημαντική ρύθμιση που ψηφίστηκε χθες. Με αυτή δίνεται παράταση στις διαδικασίες της εκκαθάρισης του ταμείου ώστε να μπορέσει να βρεθεί μια άκρη για το τι πραγματικά συνέβη.

Έτσι για την ιστορία η υπόθεση ερευνάται τουλάχιστον 5 χρόνια και είναι δεκάδες οι καταγγελίες πολιτικών αλλά και συνδικαλιστικών φορέων για τα όσα συνέβησαν εκεί. Από ότι φαίνεται όμως θα πάει μακριά η διαδικασία. Ίσως όσο χρειάζεται για να ξεχαστεί.

πηγή news247.gr

Αφήστε μια απάντηση