You are currently viewing Γαργαλιάνοι: Συμπλοκή μεταξύ αγροτών και αλλοδαπών για τα μεροκάματα

Γαργαλιάνοι: Συμπλοκή μεταξύ αγροτών και αλλοδαπών για τα μεροκάματα

Έχει ξεφύγει η κατάσταση στα μεροκάματα και τις αυξήσεις που ζητούν οι αλλοδαποί εργάτες γης

Το φαινόμενο με την συνεχή αύξηση των αξιώσεων για τα μεροκάματα, από τους αλλοδαπούς εργάτες γης, έχει πραγματικά ξεφύγει.

Τα φαινόμενα είναι καθημερινά, με πολλούς από τους εργάτες να λειτουργούν εκβιαστικά και τελευταία στιγμή να ζητούν μεγαλύτερο μεροκάματο, ή ακόμα χειρότερα να εγκαταλείπουν τα πόστα τους τελευταία στιγμή, όταν κάποιος τους “τάξει” καλύτερο μεροκάματο.

Έτσι λοιπόν, άλλο ένα περιστατικό συνέβη σήμερα κοντά στην περιοχή των Γαργαλιάνων μεταξύ παραγωγών και αλλοδαπών εργατών.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του TrifiliaTV, σήμερα το πρωί, δύο αγρότες αφού είχαν κανονίσει το ημερομίσθιο ( αρκετά υψηλό σύμφωνα με τη μαρτυρία τους) , την ώρα της πληρωμής, ζήτησαν σχεδόν το διπλάσιο μεροκάματο.

Οι δύο παραγωγοί επέμειναν στη τιμή που συμφωνήθηκε, με την ομάδα των αλλοδαπών να τους επιτεθείτε φραστικά και σωματικά.

Τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν και η συμπλοκή ήταν θέμα χρόνου, με τους περαστικούς να κοιτούν σαστισμένοι.

Δυστυχώς αυτό το φαινόμενο , γίνεται καθημερινότητα, με τους παραγωγούς να έχουν φτάσει σε δύσκολη θέση, μη μπορώντας να βρουν εργατικά χέρια, για να μαζέψουν τα αγροτικά προϊόντα.

Σίγουρα πρέπει η πολιτεία να επιληφθεί της κατάστασης και να βρεθεί άμεσα λύση.

Αφήστε μια απάντηση