You are currently viewing Γιανν. Μερκούρης: Παράνομη απόφαση ορισμού στην ΔΕΥΑ Τριφυλίας

Γιανν. Μερκούρης: Παράνομη απόφαση ορισμού στην ΔΕΥΑ Τριφυλίας

Με ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΤ κ. Χαράλαμπο Αυρηλιώνη ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Μερκούρης καλεί την ανάκληση της απόφασης, τοποθέτησης αναπληρώτριας γενικής διευθύντριας στη ΔΕΥΑ Τριφυλίας .

Διαβάστε ολόκληρη την ανοιχτή επιστολή του κ. Μερκούρη:

Προκηρύξτε τη θέση του Γ.Διευθυντή τώρα – Εξασφαλίστε την εργασιακή γαλήνη

Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ με την αριθ,97/11-07-22 απόφασή του (ΑΔΑ:ΩΜΩ2465ΘΠ4-ΛΨΦ) προχώρησε στην αντικατάσταση της Αναπληρώτριας Γενικής Διευθύντριας, η οποία παραιτήθηκε και όρισε στη θέση της άλλη υπάλληλο , η οποία διανύει δοκιμαστική υπηρεσία. Μέσα από αυτήν την απόφαση, για την οποία κατατέθηκε προσφυγή από άλλο ενδιαφερόμενο υπάλληλο, αναδεικνύονται λάθη και σοβαρές παραλείψεις. Σήμερα, μάλιστα, συζητούνται στο δικαστήριο τα ασφαλιστικά!!

Το ΔΣ της επιχείρησης όφειλε να είχε προ πολλού προκηρύξει τη θέση ,δέσμευση, μάλιστα, που είχε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου αναλάβει ο τότε Πρόεδρος, ο Δήμαρχος κος Λεβεντάκης. Τρία χρόνια και παρά τις κατά καιρό αιτιάσεις ότι οι υπάλληλοι της επιχείρησης δεν συνδράμουν τις προσπάθειες του ΔΣ και κατ επέκταση της Δημοτικής Αρχής, δεν προέβη σε καμιά ενέργεια. Αντίθετα προχώρησαν στην πρόσληψη έμμισθου μέλους του ΔΣ με πλήρη καθήκοντα.

Όφειλε το ΔΣ όταν προέκυψε θέμα αντικατάστασης της Γενικής Διευθύντριας να απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους εργαζόμενους στην επιχείρηση να υποβάλουν αίτηση για την κατάληψη της θέσης, όσοι ήταν ενδιαφερόμενοι.. Κάτι τέτοιο, δυστυχώς, δεν τηρήθηκε.

Σύμφωνα με το ν.1069/80 ,όπως τροποποιήθηκε από το ν.4504/2019 άρθρο 100 παρ.1 «αν δεν έχει οριστεί Γενικός Διευθυντής ή αν αυτός κωλύεται ή απουσιάζει, τα καθήκοντά του ασκεί ,με απόφαση του ΔΣ της επιχείρησης ο ανώτερος σε βαθμό και, επί ισόβαθμων ο αρχαιότερος υπάλληλος». Πέραν αυτού Δεν επιτρέπεται να τοποθετηθεί προϊστάμενος, υπάλληλος ο οποίος διανύει δοκιμαστική υπηρεσία»(ν.3584/2007 όπως τροποποιήθηκε από το ν.4873/21 άρθρο 32 παρ.1).

Η απόφαση ορισμού είναι παράνομη ,αφού δεν ικανοποιούνται οι προϋποθέσεις που ορίζουν οι νόμοι.

Κύριε Πρόεδρε

Ανακαλέστε άμεσα την απόφαση τοποθέτησης Αναπληρώτριας Γενικής Διευθύντριας ,διότι όσο επιμένετε σε μια παράνομη απόφαση δημιουργείτε κλίμα έντασης και δυσλειτουργίας στην επιχείρηση .Μην οδηγείτε το θέμα στα δικαστήρια. Προχωρήστε επίσης στην προκήρυξη πλήρωσης της θέσης.

Αφήστε μια απάντηση