You are currently viewing Γ. Λεβεντάκης: Μην βιάζεστε κ. Κατρίτση

Γ. Λεβεντάκης: Μην βιάζεστε κ. Κατρίτση

Στην χθεσινή ανακοίνωση του υποψηφίου δημάρχου Τριφυλίας κ. Άκη Κατρίτση, πάνω στην ενεργειακή κρίση, τις προοπτικές που υπάρχουν και τις αστοχίες της δημοτικής αρχής, απάντησε μέσω Facebook ο δήμαρχος Τριφυλίας κ. Γιώργος Λεβεντάκης.

Η ανάρτησή του έχει ως εξής:

ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αν κρίνει κάποιος από το ύφος της χθεσινής γραπτής δήλωσης, του «υποψήφιου» κ. Κατρίτση, που δημοσιεύθηκε στα τοπικά ΜΜΕ, πολύ νωρίς ξεκίνησε τον προεκλογικό του αγώνα.

Μην βιάζεστε, κ. Κατρίτση…

Μαζέψτε δυνάμεις, για τη συνέχεια, που θα σας χρειαστούν.

Μην καταναλώνετε, άδικα και άσκοπα, φαιά ουσία, γιατί έχουμε αρκετό ακόμα δρόμο, μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Και κυρίως, μην αναλώνεστε σε ανούσιους διαξιφισμούς, γιατί θα εκτεθείτε ανεπανόρθωτα.

Μιας και αγνοείτε παντελώς, πράγματα και καταστάσεις.

Μάθετε πρώτα σε τι ενέργειες έχουμε προβεί, ως δημοτική αρχή, προκειμένου να επιτύχουμε την πολυπόθητη εξοικονόμηση ενέργειας γιατί, καθώς φαίνεται, έχετε πλήρη μεσάνυχτα και μετά ασκείτε την, όποια και με όποιο τρόπο, κριτική σας.

Ήδη, από τις αρχές της θητείας μας, ακολουθήσαμε στρατηγικές μείωσης του ενεργειακού κόστους, οι οποίες και αναμένεται, λίαν συντόμως, να διευρυνθούν.

Πολύ πριν «χτυπήσει την πόρτα μας» η ενεργειακή κρίση, πρώτοι εμείς, φροντίσαμε να αντικατασταθεί μεγάλο μέρος του δημοτικού φωτισμού με λαμπτήρες χαμηλής ενέργειας (τύπου LED).

Κάτι που, βέβαια, πρόκειται να συμβεί σε όλο το εύρος του Δήμου μας και γι’ αυτό έχουν παρθεί οι σχετικές αποφάσεις.

Οι δε μελέτες βρίσκονται στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, για τις τελικές διορθώσεις, έτσι ώστε να ακολουθήσουν η ανάρτηση και δημοπράτηση του έργου.

Επομένως, αφήστε τις εκκλήσεις, όπως και τις υποδείξεις σ’ εμάς.

Γιατί, για όποιο έργο βρίσκεται σε εξέλιξη στον Δήμο Τριφυλίας, έχουν κατατεθεί οι απαραίτητες μελέτες και έχουν παρθεί οι σχετικές χρηματοδοτήσεις.

Και μιας και μιλάμε για έργα, ας αναφερθούμε και σε κάποια από τα δικά σας, κ. Κατρίτση.

Τι κάνατε, επί δημαρχίας σας, για τον ΒΙΟΚΑ Γαργαλιάνων;

Ένα έργο που, επιτέλους, παίρνει σάρκα και οστά, επί δημαρχίας Λεβεντάκη και που ταλάνιζε, για δεκαετίες ολόκληρες, τον τόπο σας;

Το μόνο που καταφέρατε, όλοι οι προκάτοχοί μου, ήταν να σπαταληθούν πλέον των (1.200.000,00€), για άχρηστες μελέτες, ποσά τα οποία εισέπραττε ο εκάστοτε εργολάβος με δικαστικές αποφάσεις, καθότι ουδεμία νομική στήριξη, από πλευράς Δήμου, ουδέποτε υπήρξε.

Τι κάνατε, επί δημαρχίας σας, για την αλλαγή δικτύου ύδρευσης στο Αλικοντούζι;

Ένα έργο που, επιτέλους, και αυτό παίρνει σάρκα και οστά, επί δημαρχίας Λεβεντάκη, με την αντικατάσταση τριάντα πέντε (35) χιλιομέτρων σωληνώσεων αμιάντου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των συμπολιτών σας;

Τι κάνατε, επί δημαρχίας σας, για τα Λουτρά του Βρωμονερίου, τα οποία χάσατε, στην κυριολεξία, μέσα από τα χέρια σας και το μόνο που επιτύχατε ήταν, από τη μια η διάλυση του, υψηλής αισθητικής, κτηρίου τους και από την άλλη, μια μεγάλη οικονομική επιβάρυνση, για τον Δήμο;

Και γι’ αυτά, ο Λεβεντάκης με τους συνεργάτες του έτρεξε και εξακολουθεί να τρέχει, έως ότου κατορθώσει το ακατόρθωτο, για «κάποιους».

Τι κάνατε, επί δημαρχίας σας, για τον περιφερειακό των Γαργαλιάνων, ένα έργο μεγάλης σπουδαιότητας για τον τόπο μας;

Και αυτό το έργο πνοής, στο οποίο ο Δήμος Τριφυλίας συμμετέχει ενεργά, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν, επί θητείας Λεβεντάκη πραγματοποιείται.

Τι κάνατε, επί δημαρχίας σας, για την πλατεία της πόλης σας, που μετά τις 12 το βράδυ φοβόταν κάποιος να κυκλοφορήσει;

Και αυτή, επί των ημερών μου ηλεκτροφωτίστηκε και βγήκε από το σκοτάδι.

Τι κάνατε, επί δημαρχίας σας, για το γηροκομείο που σας δωρήθηκε, πλήρως εξοπλισμένο και με το κλειδί στο χέρι, το οποίο καταφέρατε και το διαλύσατε;

Τι κάνατε, επί δημαρχίας σας, για την παραδοσιακή αγορά των Γαργαλιάνων, την οποία και αυτήν καταφέρατε και διαλύσατε;

Πείτε μας, επιτέλους, τι ακριβώς προσφέρατε εσείς στον τόπο σας, κατά τη δημαρχοντία σας, κ. Κατρίτση;

Και κατόπιν κρίνετε ή και επικρίνετε, κατά την τακτική σας, την Δημοτική Αρχή Λεβεντάκη, για όσα έχει καταφέρει μέσα σε τρία (3) μόλις χρόνια και μάλιστα, εν μέσω πανδημίας.

Γιατί, μόνο αυτή μπορεί και ας σας ενοχλεί.

Και τέλος, αφήστε τα καημένα τα «λουλουδάκια» στην ησυχία τους, που δε σας έφταιξαν και τίποτε.

Τόσο χαμηλά πια, κ. Κατρίτση;

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 11-10-2022

Ο δήμαρχος Τριφυλίας

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ

Αφήστε μια απάντηση