You are currently viewing ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΙΜΗΣ: ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΙΜΗΣ: ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ

Ο διαγωνισμός του έργου “Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Γαργαλιάνων” έχει ακυρωθεί δύο φορές από την αρμόδια κρατική αρχή, λόγω καταχρηστικών-φωτογραφικών όρων που συμπεριέλαβε η απερχόμενη δημοτική αρχή.

Η Δημοτική Κοινότητα Γαργαλιάνων, οι τοπικοί φορείς και παράγοντες δεν θέλουν ένα έργο, που αλλοιώνει το χαρακτήρα της πλατείας τους. Το Δημοτικό Συμβούλιο, με μεγάλη πλειοψηφία έχει τοποθετηθεί κατά του συγκεκριμένου έργου και έχει καταθέσει εναλλακτική πρόταση για την πόλη.

Επισκέφθηκα για το θέμα της πλατείας, ως Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της “Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας”, τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου κ. Σταθόπουλο στην Αθήνα (28-2-2022). Πρότεινα: «Να παραμείνει η χρηματοδότηση στην πόλη των Γαργαλιάνων, να εγκαταλειφθεί το σχέδιο της δημοτικής αρχής, να τροποποιηθεί-επεκταθεί το φυσικό αντικείμενο του έργου.

Με απλά λόγια: Να μην αλλοιωθεί η Πλατεία και η λειτουργία της, αλλά να γίνουν οι αναγκαίες οριακές παρεμβάσεις στο χώρο της Πλατείας και ταυτόχρονα το κυρίως έργο να συμπεριλάβει την περιοχή του Κέντρου των Γαργαλιάνων, όπου υπάρχει ήδη έτοιμη μελέτη από προηγούμενη δημοτική αρχή.»Ο κ. Σταθόπουλος δεσμεύτηκε να αντιμετωπίσει θετικά την παραπάνω πρότασή μου, εφόσον υποβληθεί θεσμικά από το Δήμο.

Τροποποιήσεις πράξεων με αλλαγές στο φυσικό αντικείμενο έχουν γίνει και σε άλλους δήμους, άλλωστε.

Η δημοτική αρχή, δυστυχώς, αρνείται εμμονικά να ανταποκριθεί στις ευθύνες της, να σεβαστεί τη βούληση των δημοτών, να συνεργαστεί με την τοπική Κοινότητα και το Δημοτικό Συμβούλιο, να παράξει χρήσιμο, αισθητικά αποδεκτό και λειτουργικό έργο για την πόλη. Εμμένει, ακόμα και σήμερα, στη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», παρά τις εκκλήσεις που έχουμε δημόσια απευθύνει.Αναγκάστηκα, γι` αυτό, να ασκήσω Προσφυγή και Αίτηση Αναστολής Εκτέλεσης κατά της 280/2022 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής (ΑΔΑ: 6Ρ6ΟΩΗΕ-ΗΑ2), που αφορά στο θέμα «Καθορισμός εκ νέου των όρων του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το έργο “Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Γαργαλιάνων”», ενώπιον της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής πάσχει νομιμότητας.Θα ακυρωθεί, γιατί η μη πρόσκληση του Προέδρου της Κοινότητας Γαργαλιάνων στη συνεδρίαση, πέρα από την απαξίωση του θεσμού των Κοινοτήτων και των προσώπων που τον υπηρετούν, συνιστά και παράβαση νόμου.

Είναι υποχρεωτική η πρόσκληση των Προέδρων, όταν συζητούνται θέματα των Κοινοτήτων τους, (ν. 3852/2010 άρθρο 75 και Εγκύκλιος 374/2022 ΥΠΕΣ).Με συνέπεια στις αξίες και τις αυτοδιοικητικές αρχές που υπηρετούμε, τιμούμε την εμπιστοσύνη των δημοτών. Υπερασπιζόμαστε και θα υπερασπιστούμε πολιτικά – διοικητικά τα αυτονόητα.

Ο χώρος της αυτοδιοίκησης είναι χώρος συναινέσεων, αναζήτησης και επίτευξης λύσεων.Υπάρχει λύση. Μπορεί να γίνει χρήσιμο έργο στους Γαργαλιάνους. Δημοκρατική παιδεία και σοβαρότητα απαιτείται

Αφήστε μια απάντηση