You are currently viewing Δημ. Δριμής για τα οικονομικά του δήμου: Άλλα λένε και άλλα πράττουν

Δημ. Δριμής για τα οικονομικά του δήμου: Άλλα λένε και άλλα πράττουν

Δημήτρης Δριμής: Άλλα λένε, άλλα πράττουν!

Διαβάστε την ανακοίνωση του κ. Δημήτρη Δριμή:

Όταν προτείνουμε ενοποίηση κωδικών αριθμών εξόδων έργων/εργασιών/προμηθειών, ώστε να γίνονται διαγωνιστικές διαδικασίες με εκπτώσεις, η Δημοτικής Αρχή Λεβεντάκη και συνοδοιπόρων οδύρεται.

Κραυγάζει πως, δήθεν, θέλει να βοηθήσει με απευθείας αναθέσεις ντόπιους επαγγελματίες και δεν της το επιτρέπουμε.Οι πράξεις τους άλλα φανερώνουν.

Παράδειγμα πρώτο.

Οι περίφημες αναθέσεις των άχρηστων Δικλείδων Ασφαλείας, (αλήθεια, ποιά τα παραδοτέα και που σκονίζονται;), κόστισαν στο Δήμο και τα νομικά του πρόσωπα 115.000,00 ευρώ, περίπου.

Η 18/2020 μελέτη της αμαρτωλής ΔΕΥΑΤ, για παράδειγμα, αναφέρει πως οι εταιρίες, ως ελάχιστες προϋποθέσεις για την ανάθεση της εργασίας, θα πρέπει: «1. Να διαθέτουν τουλάχιστον ένα λογιστή με άδεια Α` τάξης. 2. Η έδρα της να βρίσκεται εκτός Δήμου Τριφυλίας για το αδιάβλητο της διαδικασίας». Και ανέθεσαν την εργασία, «για το αδιάβλητο, βεβαίως – βεβαίως, της διαδικασίας»!, με μηδενική έκπτωση, σε μονοπρόσωπη ΙΚΕ με έδρα την Αθήνα και όχι την Τριφυλία. Διέθετε, άραγε, η εταιρία λογιστή Α` τάξης ή πάλι πλήρωσαν με «εντέλλεσθε»;.

Να ένα καλό ερώτημα. Απάντηση;;;

Παράδειγμα δεύτερο.

Στις 23-01-2023, με απευθείας ανάθεση, (133/2023 απόφαση με ΑΔΑ: ΨΒΙΟΗΕ-ΤΦΩ), ανέθεσαν το έργο «Κατασκευή δαπέδων γηπέδων μπάσκετ 5Χ5», προϋπολογισμού 74.172,53€ σε εταιρία από την Αθήνα με την τρομερή έκπτωση 1,12%! Για λόγους διαφάνειας, οικονομίας, γρήγορης εκτέλεσης και εντοπιότητας; Προφανώς!

Παράδειγμα τρίτο.

Τα ίδια με τα παραπάνω έγιναν και με τις απευθείας προμήθειες μασκών και άλλων υλικών στην αρχή του κορονοϊού.

Αγορές πάντα εκτός Τριφυλίας, με μηδενικές εκπτώσεις.Απολαύστε, λοιπόν, εντοπιότητα ή θαυμάστε υποκρισία!Άλλα λένε, άλλα πράττουν!Κατατμήσεις και απευθείας αναθέσεις με μηδενικές εκπτώσεις επιθυμούν.Και νομίζουν πως κραυγάζοντας δουλεύουν «ψιλό γαζί» τους δημότες.

Τους πήρανε χαμπάρι!

Αφήστε μια απάντηση