You are currently viewing Διάθεση χρημάτων υπόσχεται η περιφέρεια, για το λιμάνι της Κυπαρισσίας

Διάθεση χρημάτων υπόσχεται η περιφέρεια, για το λιμάνι της Κυπαρισσίας

Σε σύσκεψη που έγινε στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, με αντικείμενο λιμενικά έργα στην Π.Ε. Μεσσηνίας προήδρευσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Κατά την σύσκεψη, συζητήθηκε το αίτημα των κατοίκων της Αίπειας του Δήμου Μεσσήνης σχετικά με την επέκταση προς το Πεταλίδι του με προϋπολογισμό 3,5 εκ ευρώ έργου για την προστασία της περιοχής από την θαλάσσια διάβρωση, που ήδη εκτελεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

Στη σημερινή σύσκεψη, παρουσία και της μελετήτριας του πιο πάνω έργου, αποφασίστηκε να υπάρξει μελέτη για την επέκταση των παρεμβάσεων αντιδιαβρωτικής προστασίας προς το Πεταλίδι.

Ακόμα, συζητήθηκε -παρουσία και του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας Νίκου Αλεξανδρόπουλου- η διάθεση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου πίστωσης για παρεμβάσεις επί της υποδομής στο λιμάνι της Κυπαρισσίας και στη χερσαία του ζώνη. Θα προηγηθεί, όπως αποφασίστηκε, πρόταση εκ μέρους του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας ως προς τις προτεινόμενες παρεμβάσεις στο λιμάνι της έδρας του Δήμου Τριφυλίας, προκειμένου να ανατεθεί η σχετική μελέτη.

Τέλος, στην ίδια σύσκεψη συζητήθηκε η κατασκευή του λιμανιού στην Στούπα, στον Δήμο Δυτικής Μάνης.

Αφήστε μια απάντηση