You are currently viewing Διακοπές στη Καλαμάτα: Οι καλύτερες παραλίες μια ανάσα από τη πρωτεύουσα

Διακοπές στη Καλαμάτα: Οι καλύτερες παραλίες μια ανάσα από τη πρωτεύουσα

Πολλές φορές, θέλουμε να γυρίσουμε τον κόσμο, όμως δεν έχουμε επισκεφθεί, τους μεγαλύτερους θησαυρούς που έχουμε δίπλα μας

Η μικρή Μαντίνεια είναι γοητευτικός οικισμός της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με πληθυσμό 676 κατοίκων, σύμφωνα με την Απογραφή του 2011. Διοικητικά ανήκει στην Κοινότητα Μικράς Μαντινείας και υπάγεται στη Δημοτική Ενότητα Καλαμάτας σε απόσταση μόλις 8 χλμ. από τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Αποτελεί δημοφιλές τουριστικό θέρετρο με ταβέρνες, καφετέριες, πλαζ, ενοικιαζόμενα δωμάτια. Η οικονομία της στηρίζεται στην ελαιοπαραγωγή και στον τουρισμό.

Το Αρχοντικό Αβίας είναι ένα παραλιακό, παραδοσιακό χωριό περίπου 10 χλμ. από την Καλαμάτα. Κήποι με ελιές περιβάλλουν τα γραφικά του πέτρινα σπίτια και που και που, από τα γκριζοπράσινο χρώμα των ελαιόδεντρων ξεπετάγονται κυπαρίσσια και φοινικόδεντρα.

Αν σ’ αυτά προσθέσουμε την θέα στο Μεσσηνιακό κόλπο, τις τουριστικές υποδομές και τα κρυστάλλινα νερά, δεν είναι περίεργο που το Αρχοντικό αποτελεί πόλο έλξης των επισκεπτών της περιοχής

πηγή : anagnostis.org

Αφήστε μια απάντηση