You are currently viewing Δριμής: Παρόντες οι κίνδυνοι, Απούσα η Δημοτική αρχή Λεβεντάκη και συνοδοιπόρων!

Δριμής: Παρόντες οι κίνδυνοι, Απούσα η Δημοτική αρχή Λεβεντάκη και συνοδοιπόρων!

Ανακοίνωση του Δημήτρη Δριμή, με αιχμές για την απουσία Τοπικού Σχεδίου Δράσης Πολιτικής Προστασίας, από το Δήμο Τριφυλίας.

Στα Φιλιατρά και στο Γλυκορρίζι κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές και καταστράφηκαν δύο σπίτια συνδημοτών μας, από εκδηλώσεις πυρκαγιάς τις προηγούμενες ημέρες.
Με αφορμή τα δυσάρεστα αυτά γεγονότα, τόσο ο ίδιος όσο και ο συνάδελφος δημοτικός σύμβουλος κ. Κοροβίλας αναφερθήκαμε, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην ανάγκη παρουσίας πυροσβεστικού οχήματος, καθ` όλη τη διάρκεια του 24/ώρου στις Δημοτικές Ενότητες.
Η παρουσία πυροσβεστικών οχημάτων του Δήμου στις Δ.Ε. και η έγκαιρη παρέμβασή τους πιθανά να προλάβαινε και να περιόριζε τις ζημιές στα σπίτια.
Εγγύτητα σημαίνει ταχύτητα και έγκαιρη επέμβαση, που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι καθοριστική.
Ανέφερα, ακόμα, πως οι ΔΕ Αετού και Φιλιατρών διέθεταν δικά τους Πυροσβεστικά οχήματα και η απουσία τους από τις ΔΕ, πέρα από την ανασφάλεια και την αίσθηση αδικίας, ίσως οδηγήσει πληττόμενους πολίτες σε διεκδικήσεις κατά του Δήμου.
Υπενθυμίζω πως με συνεχείς παρεμβάσεις και κείμενά μου έχω αναφερθεί στο γεγονός της απουσίας Τοπικού Σχεδίου Δράσης Πολιτικής Προστασίας από το Δήμο Τριφυλίας καθώς και στο γεγονός πως το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου δεν έχει καν συνεδριάσει!
Έχω, επίσης, προτείνει τα Πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου να μην απασχολούνται σε άσχετες δραστηριότητες ή να είναι παροπλισμένα, αλλά να διατεθούν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.
Έχω, τέλος, προτείνει, με δεδομένο πως η δημοτική αρχή έχει αφήσει ανοχύρωτη, τόσο τη θερινή όσο και την χειμερινή περίοδο, τη δημοτική ενότητα Αετού, να αναλάβουν δράση οι Πρόεδροι και τα Συμβούλια της Δημοτικής Ενότητας και να απαιτήσουν το αυτονόητο. Την επιστροφή των δυο πυροσβεστικών οχημάτων στη Δ.Ε., από την οποία αυθαίρετα απομακρύνθηκαν, καθώς πρόκειται για ΔΩΡΕΕΣ προς τον τ. δήμο Αετού, που προστατεύονται και συνταγματικά!
Οι κίνδυνοι είναι παρόντες και η Δημοτική αρχή Λεβεντάκη και συνοδοιπόρων απούσα.
Κανένας εφησυχασμός δεν είναι ανεκτός.
Η προστασία της ανθρώπινης ζωής, του περιβάλλοντος και των περιουσιών των δημοτών είναι προτεραιότητα.

Αφήστε μια απάντηση