You are currently viewing Δ. Δριμής: Επιχειρούν να εκχωρήσουν ανταποδοτικά τέλη ηλεκτροφωτισμού για 12 χρόνια

Δ. Δριμής: Επιχειρούν να εκχωρήσουν ανταποδοτικά τέλη ηλεκτροφωτισμού για 12 χρόνια

Δείτε την ανακοίνωση του Δημήτρη Δριμή :

ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ!

Δημήτρης Δριμής

  1. Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικού φωτισμού σημαίνει αντικατάσταση των ενεργοβόρων φωτιστικών με νέας τεχνολογίας και χαμηλής κατανάλωσης φωτιστικά, ώστε να υπάρχει εξοικονόμηση ενέργειας και όφελος των δημοτών με μείωση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.
  2. Η Δημοτική αρχή Λεβεντάκη και συνοδοιπόρων με 6 συμβάσεις 32.000,00 ευρώ, περίπου, ανέθεσε την καταγραφή/επικαιροποίηση των στοιχείων του δικτύου δημοτικού φωτισμού και τη σύνταξη τεχνικοοικονομικής πρότασης σε εταιρία.
  3. Με το 14881/01-12-2022 έγγραφο οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Βλάχος και Στριμπάκος εισηγήθηκαν στην Οικονομική Επιτροπή την υλοποίηση του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του δημοτικού φωτισμού από ιδιώτη με αντάλλαγμα την εκχώρηση ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για 12 χρόνια οικονομικού ύψους 6.000.000,00 ευρώ περίπου. Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας με την 317/2022 απόφασή της (ΑΔΑ: Ψ88ΤΩΗΕ-ΒΞ5), αποδέχτηκε την παραπάνω εισήγηση των αντιδημάρχων.
  4. Οι δυνατότητες χρηματοδότησης και υλοποίησης ενός τέτοιου έργου είναι: είτε με χρήση ίδιων πόρων, είτε με δανεισμό, είτε με συνδυασμό των δύο παραπάνω, είτε με σύμβαση εκχώρησης με ιδιώτη.
  5. Επιχειρείται από τη Δημοτική αρχή Λεβεντάκη και συνοδοιπόρων να εκχωρηθούν σε ιδιώτη για 12 χρόνια ανταποδοτικά χρήματα ύψους 6 εκατ. Ευρώ περίπου, χωρίς να υπάρχει σχετική εισήγηση των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου και χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
  6. Αρμόδιο όργανο για αξιολόγηση εναλλακτικών προτάσεων και λήψη απόφασης είναι το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι η Οικονομική Επιτροπή, καθώς από καμία διάταξη δεν προβλέπεται αρμοδιότητα της Οικονομικής Επιτροπής.
  7. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης, (21-3), ζήτησα να έρθει το θέμα της ενεργειακής αναβάθμισης του δημοτικού φωτισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο. Να τεθούν υπόψη του Συμβουλίου τα εναλλακτικά σενάρια υλοποίησης του έργου και να υπάρχει πρόταση της υπηρεσίας για την οικονομικότερη και καλύτερη επιλογή. Σε διαφορετική περίπτωση οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης θα φέρουμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο με συγκέντρωση υπογραφών.
  8. Απάντηση δεν έλαβα ούτε εγώ, ούτε το δημοτικό συμβούλιο, ούτε οι φορολογούμενοι δημότες από την φλύαρη και πολύξερη Δημοτική αρχή. Σιωπούν.  Έτσι σέβονται το θεσμό του συμβουλίου και τα ανταποδοτικά χρήματα των δημοτών; Έτσι σέβονται και αξιοποιούν τις υπηρεσίες και το επιστημονικό προσωπικό του Δήμου;
  9. Το θέμα, όσο και αν το απεύχονται, θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο με πρωτοβουλία και συγκέντρωση υπογραφών Δημοτικών Συμβούλων. Τα ανταποδοτικά χρήματα καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού των δημοτών θα πιάσουν τόπο. Το όποιο όφελος της ενεργειακής αναβάθμισης θα το εισπράξουν οι δημότες και ο Δήμος.
  10. Αντιπαρερχόμαστε τις ύβρεις, τις συκοφαντίες, τις απειλές, τα ψεύτικα διλήμματα της απερχόμενης δημοτικής αρχής. Δεν θα τους ακολουθήσουμε στο βούρκο. Οι Δημότες απαιτούν διαφάνεια, καθαρές θέσεις και απαντήσεις. Ψήφισαν για αλλαγή και ζουν την παρακμή. Το Φως θα νικήσει το σκοτάδι.

Αφήστε μια απάντηση