You are currently viewing Δ. Δριμής: Η δημοτική αρχή Λεβεντάκη δεν θέλει λύση για την πλατεία Γαργαλιάνων

Δ. Δριμής: Η δημοτική αρχή Λεβεντάκη δεν θέλει λύση για την πλατεία Γαργαλιάνων

Δείτε την ανακοίνωση του κ. Δημήτρη Δριμή, για το θέμα της πλατείας Γαργαλιάνων:

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΕΝΤΑΣΕΙΣ!

Δημήτρης Α. Δριμής

Κάθε πρόταση έργου αποτελείται από το φυσικό και το οικονομικό της αντικείμενο, (τι θα γίνει και πόσο κοστίζει).

Ένταξη έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα σημαίνει έγκριση φυσικού και οικονομικού αντικειμένου.

Επιτρέπεται τροποποίηση της απόφασης ένταξης ενός έργου;

Η απάντηση είναι ναι.

Όλα τα προγράμματα, εθνικά και ευρωπαϊκά, επιδέχονται  τροποποιήσεις στις πράξεις ένταξης. Τις περισσότερες φορές του φυσικού αντικειμένου. Μερικές φορές και του Οικονομικού. Αυτός είναι ο κανόνας, για όσους γνωρίζουν.

Το έργο της πλατείας Γαργαλιάνων έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου.

Επισκέφθηκα τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου στην Αθήνα, την 28η/2/2022, για το θέμα της πλατείας. Σχετικό Δελτίο Τύπου δημοσιεύτηκε στα τοπικά ΜΜΕ στις 01 και 02/3/2022.

Ανέφερα στον κ. Σταθόπουλο σειρά έργων του Δήμου Τριφυλίας, που μπορούν να ενταχθούν στο Πράσινο Ταμείο, όπως: η Αποθήκη 186 στους Γαργαλιάνους και το Τουριστικό, το Δημαρχείο στα Φιλιατρά, το εμβληματικό κτίριο της ΕΤΕ στην Κυπαρισσία, η δημιουργία Οικολογικού Πάρκου στη ΔΕ Αυλώνος, δίκτυο μονοπατιών και ποδηλατικών διαδρομών στη ΔΕ Τριπύλας,  το Κτίριο Συγγρού στον Αετό και η Βορινή Πλατεία Κοπανακίου, κ.α..

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της Πλατείας Γαργαλιάνων πρότεινα λύσεις, τις οποίες ο Πρόεδρος του Ταμείου δεσμεύτηκε να διευκολύνει, εφόσον υποβληθούν θεσμικά από το Δήμο. Πρότασή μου, έχει κατατεθεί δημόσια από τις αρχές του 2022, είναι να παραμείνει η χρηματοδότηση στην πόλη των Γαργαλιάνων. Να εγκαταλειφθεί το αρχικό σχέδιο της δημοτικής αρχής, που αλλοιώνει το χαρακτήρα της πλατείας και να τροποποιηθεί η πράξη ένταξης, ως προς το φυσικό αντικείμενο του έργου. Το νέο έργο να περιλαμβάνει: α) μικρές αναγκαίες παρεμβάσεις  στο χώρο της Πλατείας και β) παρεμβάσεις ανάπλασης του Κέντρου των Γαργαλιάνων, όπου υπάρχει έτοιμη μελέτη από προηγούμενη δημοτική αρχή.

Η πρότασή μας δίνει λύση. Είναι συμβατή με το πρόγραμμα. Το Πράσινο Ταμείο τη δέχεται. Η πόλη τη θέλει. Το Δημοτικό Συμβούλιο θα την εγκρίνει.

Η Δημοτική Αρχή Λεβεντάκη και συνοδοιπόρων την αρνείται. Δεν επιθυμούν λύση. Καλλιεργούν εντάσεις, κραυγάζουν και παραπληροφορούν, κατηγορούν «τους άλλους» για τις δικές τους ευθύνες και ανεπάρκειες.

Οφείλουν να απαντήσουν στους Γαργαλιανιώτες και στους Τριφύλιους:

Γιατί αρνούνται την πρότασή μας; Γιατί θέλουν να μετατρέψουν την πλατεία της πόλης σε πάρκο; Γιατί ταλαιπωρούν το Δήμο και τους δημότες, δυο χρόνια τώρα;.

Υ.Γ. για το ζήτημα του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού, (τους καλούμε από το Νοέμβριο να φέρουν Προϋπολογισμό), σε επόμενο σημείωμα. Αντί να κινδυνολογούν, θα έπρεπε να σιωπούν. Δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Στην περίπτωσή τους η σιωπή είναι χρυσός.

Αφήστε μια απάντηση