You are currently viewing Ηλεκτρονικά «ραβασάκια» της εφορίας σε χιλιάδες φορολογούμενους

Ηλεκτρονικά «ραβασάκια» της εφορίας σε χιλιάδες φορολογούμενους

«Αμαρτίες» και εκκρεμότητες του παρελθόντος που αφορούν χιλιάδες φορολογούμενους, θέλει να κλείσει έως τις 31 Δεκεμβρίου η εφορία, προκειμένου να αποφύγει την παραγραφή  πολλών περιπτώσεων. Προς αυτή την κατεύθυνση, οι ελεγκτικές αρχές έχουν στείλει ήδη χιλιάδες ηλεκτρονικά «ραβασάκια», όπου ζητούν από τους φορολογούμενους να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους.

Τα email που απεστάλησαν σχετίζονται κυρίως με αναδρομικά και αποδοχές τα οποία δεν έχουν δηλώσει εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, καθώς και μη υποβολή ή εκπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων. Ένα μεγάλο ποσοστό, ωστόσο, αφορά περιπτώσεις φορολογουμένων που απέκρυψαν εισοδήματα και λοιπά περιουσιακά στοιχεία και αποκαλύφθηκαν μετά από νέο έλεγχο των αρχών.

Τα σημειώματα που έχουν αποσταλεί στους φορολογούμενους, αναφέρεται ότι τους δίνεται περιθώριο 30 ημερών, προκειμένου να πληρώσουν τα ποσά που τους έχουν καταλογιστεί. Εχουν, μάλιστα, τη δυνατότητα  εντός 30 ημερών να ασκήσουν ενδικοφανή προσφυγή με αίτημα επανεξέτασης της υπόθεσης.

Στόχος της εφορίας είναι να αποστείλει όλα τα σημειώματα προς τους φορολογούμενους πριν την εκπνοή του 2022. Αν δεν συμβεί αυτό, συμφώνα με την απόφαση του ΣτΕ, το δημόσιο χάνει το δικαίωμα επιβολής φόρων και προστίμων.

sofokleousin.gr

Αφήστε μια απάντηση