You are currently viewing Θεσσαλονίκη: Έπεσαν τα τσιμέντα από την συμμετοχή στην διαδήλωση για το νερό

Θεσσαλονίκη: Έπεσαν τα τσιμέντα από την συμμετοχή στην διαδήλωση για το νερό

“Πλημμύρισε” από κόσμο η Αριστοτέλους στη συναυλία κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού – Τίποτα δεν έδειξαν τα μεγάλα κανάλια πλην ελαχίστων εξαιρέσεων

Εντυπωσιακή η προσέλευση των πολιτών στην Πλατεία Αριστοτέλους στη συναυλία υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα του νερού.

Με την συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών όπως η Φωτεινή Βελεσιώτου, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Δημήτρης Μυστακίδης αλλά και τα μουσικά σχήματα «Πριγκιπέσσα» και «Χειμερινοί Κολυμβητές» πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους, παρουσία πλήθος κόσμου η συναυλία υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα του νερού που διοργανώνει το Σωματείο Εργαζόμενων της ΕΥΑΘ.

Όπως αναφέρει το Voria, το Σωματείο Εργαζόμενων στην ΕΥΑΘ έχει αναφερθεί στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας του 2022 χαρακτηρίζοντας την απόφαση- σταθμό καθώς το ΣτΕ «εξέδωσε οριστική απόφαση κατά της ΚΥΑ τιμολόγης νερού».

«Το νερό από την πηγή μέχρι τη βρύση είναι αδιαίρετο, δεν κατακερματίζεται, δεν μπορεί να παραχωρηθεί σε ιδιώτες» έχει αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου, Γιώργος Αρχοντόπουλος ενώ παράλληλα άσκησε κριτική και χαρακτήρισε πρωτοφανή την τροπολογία της κυβέρνηση που πέρασε τον περασμένο Ιούλιο, με την οποία ακύρωσε την απόφαση του ΣτΕ.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές περίπου 30.000 άνθρωποι βρέθηκαν στην Πλατεία Αριστοτέλους για να εναντιωθούν ιδιωτικοποίηση του νερού.

πηγή news24/7

Αφήστε μια απάντηση