You are currently viewing Ιστορικό συλλαλητήριο στην Αθήνα: Πάνω από 100.000 το πλήθος στο κέντρο

Ιστορικό συλλαλητήριο στην Αθήνα: Πάνω από 100.000 το πλήθος στο κέντρο

Απροσπέλαστο το κέντρο της Αθήνας. Μεγάλο συλλαλητήριο στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας.

Χιλιάδες κόσμου έχουν συγκεντρωθεί από τις 11:30 σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας και συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία για την τραγωδία στα Τέμπη. Τα συνδικάτα και οι φοιτητές διαμαρτύρονται για τις συνθήκες που oδήγησαν στο θάνατο 57 ανθρώπους, όταν επιβατικό τρένο προσέκρουσε μετωπικά σε μια εμπορική αμαξοστοιχία σκορπίζοντας τον θάνατο, την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου.

Οι εκτιμήσεις της αστυνομίας δίνουν πάνω από 50.000 διαδηλωτές, με τους διοργανωτές να μιλούν για διπλάσιο αριθμό που έχει κατέβει στο κέντρο της Αθήνας.

Από Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα, η Σταδίου είναι πλημμυρισμένη, ενώ η Πανεπιστημίου από το ύψος του Rex και πάνω. Στο Σύνταγμα σιγά-σιγά γεμίζει με κόσμο που κατευθύνεται εκεί από τα σημεία των συγκεντρώσεων.

Συγκεκριμένα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ μετέτρεψε τη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε απεργία, με κύρια αιτήματα να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα. Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται παράλληλα σε πολλές μεγάλες πόλεις σε όλη τη χώρα.

πηγή ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση