You are currently viewing «Κιβωτός του Κόσμου». Μάζεψε 31.000 ευρώ στην κηδεία της Φώφης Γεννηματά.

«Κιβωτός του Κόσμου». Μάζεψε 31.000 ευρώ στην κηδεία της Φώφης Γεννηματά.

Ανδρέας Τσούνης, σύζυγος Φώφης Γεννηματά: «Μας είπαν ότι στη μνήμη της Φώφης μαζεύτηκαν 31.000 ευρώ. Εμείς δεν ξέραμε το ακριβές ποσό που μπήκε στου κουτί που είχαν στήσει στην κηδεία. Δεν είχαμε και κάποιο λόγο να το παρακολουθήσουμε»

Σε σχεδόν όλες τις κηδείες, πολιτικών μέχρι και ηθοποιών βρισκόταν το κουτί της «Κιβωτού του Κόσμου».

Από τον Άκη Τσοχατζόπουλο τον Αύγουστο του ’21 μέχρι και στην αξεπέραστη Ζωή Λάσκαρη, που εν ζωή διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον πατέρα Αντώνιο.

«Πράγματι είμαστε όλοι πολύ συγκινημένοι για τον θάνατο της κυρίας Λάσκαρη. Ήταν πράγματι μια κυρία η οποία μας συμπαραστέκονταν και στο παρελθόν η οικογένεια βρίσκονταν κοντά μας. Γνωρίζαμε και τον Βλάσση τον Μπονάτσο, όπου κι εκείνος ήταν φίλος μας» είχε δηλώσει ο πατήρ Αντώνιος.

Κουτί της Κιβωτού υπήρχε και στην κηδεία του θρύλου του Ολυμπιακού, Νίκου Αλέφαντου αλλά και σε μεγάλα ονόματα του παλιού ελληνικού κινηματογράφου όπως της Νίτσας Μαρούδα και της σπουδαίας ηθοποιού Αφροδίτης Γρηγοριάδου ενώ έφτασε μέχρι την Αγγλικανική Εκκλησία, όταν φίλοι και συγγενείς είπαν το τελευταίο αντίο στον Ρόμπερτ Ουίλιαμς.

Όπως εξηγεί στο ΜΕΓΚΑ το γραφείο τελετών που ανέλαβε την κηδεία του Γιώργου Τράγκα την ώρα του ύστατου αποχαιρετισμού, κανείς δεν ασχολείται με τις αποδείξεις, που όταν κόβονται στέλνονται εκ των υστέρων κατ’ οίκον.

Τα παιδιά της «Κιβωτού» υποχρεώνονταν να πηγαίνουν σε κηδείες και μνημόσυνα με το κουτί δωρεάς.

συνεχίστε την ανάγνωση :

πηγή μηχανή του χρόνου

Αφήστε μια απάντηση