You are currently viewing Κόλαση για μαθήτρια στο Γυμνάσιο Αργαλαστής – Άγριο bullying και ξύλο από συμμαθητές της

Κόλαση για μαθήτρια στο Γυμνάσιο Αργαλαστής – Άγριο bullying και ξύλο από συμμαθητές της

Μια κόλαση ζει καθημερινά μία μαθήτρια Γυμνασίου στην Αργαλαστή Μαγνησίας από το άγριο bullying που δέχεται στο σχολείο από συμμαθητές της. Σύμφωνα μάλιστα με τις καταγγελίες των γονέων της, οι οποίοι κατέθεσαν μήνυση, το κορίτσι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από συνομήλικούς της.

Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σαβελίδης δεν διέψευσε το περιστατικό, ωστόσο ανέφερε πως την υπόθεση έχει αναλάβει η διευθύντρια του σχολείου. Η μήνυση αφορά εκφοβισμό, ξυλοδαρμό και απειλή. «Δεν ξέρω εάν έχει γίνει μήνυση αλλά έχω ενημερωθεί από την διευθύντρια για τις ενέργειες που έχουν γίνει από το σχολείο», δήλωσε.

Οι γονείς ερεύνησαν την υπόθεση όταν το παιδί έδειξε στοιχεία απομόνωσης και στο σχολείο κανένα παιδί δεν την πλησιάζει. Τα ψυχολογικά τραύματα είναι σύμφωνα με τους γονείς το μεγαλύτερο πρόβλημα.

«Η κατάσταση με το bullying στα σχολεία, είναι δεδομένη και αυξανόμενη. Η συντριπτική πλειοψηφία λύνεται εντός των σχολείων από τους διευθυντές, αλλά υπάρχουν περιστατικά για τα οποία ενημερώνεται ο εισαγγελέας, ώστε στη συνέχεια να κινητοποιηθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες», δήλωσε στο gegonota.news o διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Μαγνησίας κ. Σαβελίδης.

Ο κ. Σαβελίδης που μίλησε για αυξανόμενα περιστατικά bullying στα σχολεία της Μαγνησίας, τα απέδωσε στις επιπτώσεις του κορoνοϊού. «Οι επιπτώσεις του κορoνοϊού με την επιθετικότητα που βγάζουν τα παιδιά είναι εμφανείς. Είναι ευρύ το φάσμα των παρενοχλήσεων και υπάρχουν περιπτώσεις που έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας για τις περιπτώσεις βίας. Οι υπόλοιπες περιπτώσεις λύνονται μέσα στο σχολείο. Υπάρχουν βέβαια και γονείς που όταν καλούνται να ενημερωθούν για την συμπεριφορά των παιδιών τους δεν αντιλαμβάνονται το πρόβλημα» δήλωσε.

πηγή enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση