You are currently viewing Μεσσήνη: Ντελιβεράδες έκαναν διακίνηση κάνναβης – κινηματογραφική καταδίωξη

Μεσσήνη: Ντελιβεράδες έκαναν διακίνηση κάνναβης – κινηματογραφική καταδίωξη

Οι δύο συνελήφθησαν αμέσως, ενώ ο τρίτος με τη μηχανή, συνελήφθη μετά από κινηματογραφική καταδίωξη

Ενας 28χρονος Ελληνας, ένας 26χρονος Βούλγαρος και ένας 26χρονος Αλβανός έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας για διακίνηση χασίς μετά από μπλόκο έξω από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Μεσσήνης.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας είχαν πληροφορίες, ότι οι τρεις τους είχαν μεταβεί σε περιοχής της Πυλίας για… ψώνια και καθώς επέστρεφαν τους είχαν στήσει μπλόκο στον Σταθμό. Οι δύο αλλοδαποί επέβαιναν σε αυτοκίνητο και λειτουργούσαν ουσιαστικά ως τσιλιαδόροι, ενώ ακολουθούσε ο 28χρονος οδηγώντας άλλο όχημα.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας σε συνεργασία με συναδέλφους τους από την ΟΠΚΕ Μεσσηνίας ακινητοποίησαν το όχημα των αλλοδαπών και τους συνέλαβαν, ενώ ο Ελληνας που ακολουθούσε προσπάθησε να διαφύγει μέσω του περιφερειακού της Μεσσήνης αυξάνοντας ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Οι αστυνομικοί τον καταδίωξαν και κατάφεραν τελικά να τον συλλάβουν μετά από λίγο, όταν ο 28χρονος είχε παρκάρει και προσπαθούσε να διαφύγει πεζός. Προσπάθησε μάλιστα να ξεφορτωθεί 5 ανισοβαρείς συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 1.015 γραμμαρίων, τις οποίες πέταξε έξω από το όχημα.

Οι προμηθευτές τους παραμένουν ακόμα άγνωστοι, ενώ οι τρεις συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική ομάδα, ναρκωτικά και για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της απείθειας και της επικίνδυνης οδήγησης, κατηγορούνται ότι διακινούσαν τουλάχιστον τον τελευταίο μήνα στην Καλαμάτα και μάλιστα έκαναν… ντελίβερι πόρτα πόρτα εκμεταλλευόμενοι ότι έτσι κι αλλιώς δούλευαν ως ντελιβεράδες. 

Συνήθιζαν να μεταφέρουν τις ποσότητες χασίς κυρίως απογευματινές ώρες εκμεταλλευόμενοι την αυξημένη κίνηση οχημάτων.

Φέρονται μάλιστα να πουλούσαν το χασίς στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας από 1 έως 5 ευρώ το γραμμάριο.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 230 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Τέλος, κατασχέθηκαν και τα 2 οχήματα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα το απόγευμα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

πηγή eleutheriaonline

Αφήστε μια απάντηση