You are currently viewing Μπ. Γριβοκωστόπουλος: Οι νέοι δεν είναι παθητικοί πολίτες, απαιτούν σχέσεις ειλικρίνειας με την πολιτική

Μπ. Γριβοκωστόπουλος: Οι νέοι δεν είναι παθητικοί πολίτες, απαιτούν σχέσεις ειλικρίνειας με την πολιτική

Για τους την πολιτικοποίηση των νέων και για την σχέση τους με τα κοινά, τοποθετήθηκε στο FaceBook , το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής της Τριφυλίας Χαράλαμπος Γριβοκωστόπουλος.

αναλυτικά η ανάρτησή του, ήταν η εξής:

Ο μύθος της απολιτικοποίησης, της πολιτικής απάθειας και της αποϊδεολογικοποίησης της νέας γενιάς υπονομεύεται από την ίδια την πραγματικότητα και τις τρέχουσες εξελίξεις.

Σήμερα, η νεολαία δεν διστάζει να εκφράσει πολιτική άποψη και να παρέμβει διεκδικώντας το αυτονόητο: να αναπτύξει οργανωμένη δράση, να εκφράσει την άποψη της για την πολιτική και να αντικαταστήσει το ατομικό με το συλλογικό αλλά και το τετριμμένο με το όραμα
.Η νέα γενιά δεν μένει στο περιθώριο των εξελίξεων.

Γίνεται και πάλι ένα ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας και αναλαμβάνει ευθύνες, διαμαρτύρεται, αντιδρά και ζητά δικαίωμα στο όνειρο. Ενδιαφέρεται για τα προβλήματα της κοινωνίας.

Οι νέοι δεν είναι παθητικοί πολίτες. Προβληματίζονται για τα πολιτικά ζητήματα αλλά απαιτούν μία σχέση εμπιστοσύνης με την πολιτική. Οι νέοι επιστρέφουν. Και όταν το δυναμικότερο κομμάτι της κοινωνίας είναι «παρών», μπορούμε να αισιοδοξούμε για ένα καλύτερο μέλλον.Η νέα γενιά, ως ελπιδοφόρος θεματοφύλακας του μέλλοντος, οφείλει να είναι πρωταγωνιστής σε αυτή τη μάχη της αλλαγής σελίδας ,σε μια εποχή που όλα υποβαθμίζονται από ένα άστοχο , δίχως πυξίδα, σύστημα. Μία μάχη διαφορετική, γιατί τώρα πρέπει να χτίσουμε το μέλλον της γενιάς μας, ένα μέλλον χωρίς τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς συμβιβασμούς.

Ως κοινωνία πολιτών, οφείλουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες σεβασμού και να προσφέρουμε την απαιτούμενη φροντίδα. Αν δε το κάνουμε, θα έχουμε ευθύνη.

Μία στάση αδιαφορίας, απέναντι σε λογικές, υποβάθμισης της δημοκρατίας και υπονόμευσης των θεσμών του κράτους και της κοινωνίας ,θα μας οδηγήσει στο εγγύς μέλλον σε οδυνηρές συνέπειες.

Χαράλαμπος Γριβοκωστόπουλος

Στέλεχος ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Τριφυλία

Αφήστε μια απάντηση