You are currently viewing Οργή από αστυνομικούς στη Λακωνία για την άσκοπη φύλαξη στο ακατοίκητο εξοχικό Θεοδωρικάκου

Οργή από αστυνομικούς στη Λακωνία για την άσκοπη φύλαξη στο ακατοίκητο εξοχικό Θεοδωρικάκου

Ενώ το documentonews.gr αποκάλυπτε ότι οκτώ αστυνομικοί φυλάνε νυχθημερόν το ακατοίκητο εξοχικό του Τάκη Θεοδωρικάκου στην περιοχή Κότρωνα της Ανατολικής Μάνης, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λακωνίας συνέχιζε τις προσπάθειες να εισακουστούν οι εκκλήσεις της για τις σοβαρές ελλείψεις που αντιμετωπίζουν, μέσω επιστολής προς τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, υπενθυμίζοντας ότι συνεχίζεται η άσκοπη φύλαξη της εξοχικής κατοικίας του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

«Σας αναφέρουμε ότι μετά από τόσους μήνες ουδεμία μέριμνα και υπηρεσιακή πρωτοβουλία έλαβε χώρα και συνεχίζουν να απασχολούνται μέλη μας στην φύλαξη της ακατοίκητης εξοχικής κατοικίας του κου Υπουργού μας και μάλιστα σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Εύλογα γίνεται κατανοητό, ότι η απασχολούμενη δύναμη φύλαξης καθ’ όλο το 24ωρο εδώ και τέσσερις μήνες, απαλλαγμένη από το φόρτο αυτό, θα μπορούσε να είναι στο πλευρό των πολιτών. Δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι με ζήλο και αυταπάρνηση Αστυνομικοί, για την δυσαρέσκεια των πολιτών, που εισπράττουν καθημερινά», επεσήμανε με νόημα στην επιστολή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λακωνίας.

Η Ε.Α.Υ.Λ. επανήλθε στην υπόθεση της φύλαξης του… άδειου εξοχικού, έχοντας θίξει πρωτίστως το θέμα τον περασμένο Οκτώβριο. Τότε, είχε προτείνει να αρθεί η 24ωρη φύλαξη της οικίας από την στιγμή που δεν κατοικείται και να αντικατασταθεί με το μέτρο της συνεχούς επιτήρησης με εκπονημένο σχέδιο από την προϊσταμένη Δ.Α. Λακωνίας.

«Εφόσον κριθεί από τους επιχειρησιακούς παράγοντες ότι δεν μπορεί να αρθεί η άρση, ζητούμε την άμεση ενίσχυση του Α.Τ. Αρεόπολης με τουλάχιστον οκτώ (8) Αστυνομικούς από Υπηρεσίες εκτός της Δ.Α. Λακωνίας», σημείωνε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, αναφέροντας ότι η εντολή για 24ωρη φύλαξη είχε δοθεί από τον Σεπτέμβριο.

Μεταξύ άλλων είχαν καταγγείλει ότι η 24ωρη φύλαξη της οικίας Θεοδωρικάκου δεν είναι «σωστά σχεδιασμένη» λόγω μεγάλης απόστασης από τα Α.Τ Αρεόπολης και Γυθείου, ενώ η έδρα της Δ.Α Λακωνίας απέχει 64 χιλιόμετρα, ότι δεν υφίσταται αλεξίσφαιρη σκοπιά με παρελκόμενα εφόδια, ενώ υπογραμμίζεται ότι όσοι αστυνομικοί βρίσκονταν στη φρουρά «στερούνται τουαλέτας και νερού για τις σωματικές τους ανάγκες». 

πηγή documento

Αφήστε μια απάντηση