You are currently viewing Παιδική Δανειστική Βιβλιοθήκη Φιλιατρών: Εγγραφήκαμε και μείναμε κατενθουσιασμένοι (photos)

Παιδική Δανειστική Βιβλιοθήκη Φιλιατρών: Εγγραφήκαμε και μείναμε κατενθουσιασμένοι (photos)

Εδώ και λίγο καιρό, λειτουργεί στα Φιλιατρά, παιδική δανειστική βιβλιοθήκη, στο Φουρναράκειο πνευματικό κέντρο.

Η βιβλιοθήκη αυτή, αποτελεί παράρτημα στη Τριφυλία, της δημόσιας κεντρικής βιβλιοθήκης της Καλαμάτας. Ενώ την αίθουσα στην οποία στεγάζεται, την έχει παραχωρήσει ο μορφωτικός σύλλογος Φιλιατρών “ο Πυρσός”.

Έτσι λοιπόν, όπως οφείλει κάθε φίλος του βιβλίου και του πολιτισμού, πήγαμε και εμείς και εγγραφήκαμε για να δανειστούμε βιβλία, άλλωστε το σύστημα είναι κεντρικό και αυτόματα, εγγράφεσαι και στην κεντρική δημόσια βιβλιοθήκη της Καλαμάτας, οπότε σε περίπτωση που βρεθείς εκεί ή επισκέπτεσαι συχνά την πρωτεύουσα του νομού Μεσσηνίας, μπορείς να δανειστείς εύκολα τα αγαπημένα σου βιβλία.

Η πρώτη εικόνα, όταν περνάς τις πύλες του Φουρναράκειου Πολιτιστικού κέντρου είναι μοναδική.

Ένας καθαρός, πολύχρωμος χώρος, εμφανώς “ντυμένος” με πολύ προσωπική εργασία όλων των εμπλεκομένων, γεμάτος φαντασία και αγάπη τόσο για το βιβλίο, όσο ειδικά για τους μικρούς αναγνώστες, οι οποίοι έχουν την τιμητική τους.

Κάθε γωνιά της αίθουσας, είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι ενός φανταστικού γιγάντιου παιχνιδιού, γεμάτο εικόνες. Ενώ υπάρχουν μικρά θρανιάκια, όπου οι μικροί μας φίλοι, μπορούν να διαβάσουν ένα βιβλίο, να μελετήσουν για τις ασκήσεις από το σχολείο ή να παίξουν ήσυχα, κάποιο από τα εκπαιδευτικά επιτραπέζια που διαθέτει η βιβλιοθήκη.

Ενώ φυσικά, δεν λείπει και η γωνία με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στους οποίους μικροί και μεγάλοι μπορούν να κάνουν την σχολική ή ακαδημαϊκή εργασία τους, να αναζητήσουν στο διαδίκτυο κάθε λογής εκπαιδευτικές πληροφορίες και να εκτυπώσουν ότι χρειαστούν, επάνω στη μελέτη τους.

Ευχάριστη εντύπωση, μας έκαναν τα διάφορα χειροποίητα διακοσμητικά, τα οποία γράφουν πάνω όμορφες ρήσεις και αποφθέγματα μεγάλων προσωπικοτήτων, για το βιβλίο και την τέχνη.

Έτσι λοιπόν, εύκολα, όπως ο καθένας μπορεί, συμπληρώσαμε την φόρμα εγγραφής και γίναμε μέλη, μαθαίνοντας τα προνόμια και τις υποχρεώσεις μας, απέναντι στη βιβλιοθήκη. Και όταν ακούτε υποχρεώσεις, μην πάει το μυαλό σας σε κάτι πολύπλοκο, παρά στην τήρηση της ησυχίας μέσα στην αίθουσα, προς σεβασμό πάντα στους αναγνώστες και σε αυτούς που μελετούν, στον σεβασμό στην υλική υπόσταση των βιβλίων που δανειζόμαστε και φυσικά στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων του δανεισμού μας.

Ώρα ήταν λοιπόν να επιλέξουμε, τα βιβλία που θα δανειστούμε ( μέχρι δύο ανά δανεισμό) , από μια αρκετά μεγάλη γκάμα που συνέχεια εμπλουτίζεται. Παραμύθια για μικρά και μεγάλα παιδιά και βιβλία ιδανικά για νήπια, παιδία, εφήβους αλλά και ενήλικες, ικανά να ικανοποιήσουν κάθε αναγνωστική προτίμηση.

Αφού ολοκληρώσαμε την επιλογή μας, άλλη μία έκπληξη μας περίμενε. Με κάθε εγγραφή, παίρνεις δώρο μία υφασμάτινη – φιλική προς το περιβάλλον – τσάντα, ώστε να μεταφέρεις τα βιβλία που δανείζεσαι, σελιδοδείκτης κι ένα μοντέρνο μπρελόκ λαιμού, με το λογότυπο, της δημόσιας βιβλιοθήκης της Καλαμάτας, ενώ για τα παιδάκια, υπάρχει και μία κονκάρδα πέτου με το ίδιο λογότυπο.

Αν θέλετε λοιπόν την άποψή μας, μην χάνεται καθόλου χρόνο. Είτε είστε στα Φιλιατρά, είτε στους Γαργαλιάνους, είτε στη Κυπαρισσία και στη γύρω περιοχή, πάρτε τα παιδάκια σας ή μόνο την “αφεντιά σας” και επισκεφθείτε την παιδική δανειστική βιβλιοθήκη των Φιλιατρών.

Γιατί όπως λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι “Σίγουρα δεν μπορείς να αγοράσεις την ευτυχία, μπορείς όμως να διαβάσεις ένα βιβλίο! είναι σχεδόν το ίδιο πράγμα”

Αφήστε μια απάντηση