You are currently viewing Πρόγραμμα leader: Την αξιοποίηση του τουριστικού πρότεινε ο πρόεδρος των Γαργαλιάνων
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πρόγραμμα leader: Την αξιοποίηση του τουριστικού πρότεινε ο πρόεδρος των Γαργαλιάνων

Την αξιοποίηση του κτηρίου του τουριστικού αλλά και της γύρω περιοχής του “Άη Λιά” , πρότεινε στην διαβούλευση για το πρόγραμμα leader, ο πρόεδρος της κοινότητας Γαργαλιάνων Βασίλης Αγγελόπουλος.

Μεγάλη κουβέντα έχει ανοίξει τις τελευταίες μέρες, για την δημόσια διαβούλευση που διοργάνωσε στις αρχές της εβδομάδας, η αναπτυξιακής Μεσσηνίας, στο δημαρχείο της Κυπαρισσίας, με αφορμή τα προγράμματα leader.

Με δύο κουβέντες, το πρόγραμμα leaders Ππροβλέπει την υλοποίηση παρεμβάσεων δημοσίου και ιδιωτικού χαρακτήρα, όπως: Ενίσχυση υποδομών και υπηρεσιών, Υποστήριξη της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας, Υλοποίηση «άυλων» παρεμβάσεων σε σχέση με τη δικτύωση και την ανάπτυξη των τοπικών ικανοτήτων.

Στην συγκεκριμένη διαβούλευση που κλήθηκαν και οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων όλων των κοινοτήτων, ο πρόεδρος αυτού των Γαργαλιάνων έθιξε ένα θέμα, που η αλήθεια είναι ότι “πονάει”.

Ο λόγος φυσικά, για το τουριστικό των Γαργαλιάνων, το οποίο αποτελεί ένα περιουσιακό στοιχείο “φιλέτο’ τόσο για την πόλη, όσο και για τον δήμο Τριφυλίας και παραμένει εδώ και περίπου μία 25ετία, κλειστό, ανεκμετάλλευτο και ρημαγμένο.

Ο γραφών, δεν έχει ούτε τις γνώσεις, ούτε την εμπειρία, για το αν επαρκούν και είναι κατάλληλα τα συγκεκριμένα προγράμματα, για μπορέσουν να αξιοποιήσουν και πάλι το κτήριο αυτό που θα έπρεπε να αποτελεί στολίδι και σημείο αναφοράς, τόσο για τους Γαργαλιάνους, όσο και για τον δήμο γενικότερα, το μόνο σίγουρο όμως είναι πως όντως κάτι πρέπει να γίνει.

Το τουριστικό αποτελεί αγκάθι στην συνείδηση των κατοίκων των Γαργαλιάνων, ένα αγκάθι που βαραίνει τόσο προηγούμενες δημοτικές διοικήσεις, όσο και συγκεκριμένους χειρισμούς που το έφθασαν σε αυτό το χάλι και σε αυτή την ρημαγμένη κατάσταση.

Σίγουρα κάτι πρέπει να γίνει. . .

Γ.Λ

Αφήστε μια απάντηση