You are currently viewing Το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας για την εργατική πρωτομαγιά

Το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας για την εργατική πρωτομαγιά

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

1η ΜΑΗ : ΗΜΕΡΑ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ  

Το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Μεσσηνία, οι πρωτοβάθμιοι σύλλογοι του δημοσίου τομέα, οι σύλλογοι του ιδιωτικού τομέα, οι αγρότες και οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου καλούν όλους τους πολίτες να παρευρεθούν στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς την Τετάρτη, 1η Μαΐου 2024, στις 10.00 στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας.  

Η 1η Μάη είναι η μέρα των εργαζόμενων όλου του κόσμου, είναι η μέρα που το παγκόσμιο εργατικό κίνημα θυμάται και τιμά τους αγώνες των εργατών για μια κοινωνία με ισότητα και δικαιοσύνη.  

Η Εργατική Πρωτομαγιά δεν μεταφέρεται, γιορτάζεται και τιμάται την ημέρα της πρώτης θυσίας των εργατών. Γι’ αυτό η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΣΕ προκήρυξαν 24η πανεργατική απεργία την Τετάρτη, 1η Μαΐου 2024, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη μεταφορά της Εργατικής Πρωτομαγιάς, που μοναδικό σκοπό έχει την υποβάθμιση της παγκόσμιας γιορτής των εργαζομένων.  

Ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς πρέπει να αποτελέσει την απαρχή για την ανατροπή αυτών των αντιλαϊκών πολιτικών. Καλούμε όλους τους πολίτες και τα συλλογικά όργανα της πόλης μας με την παρουσία τους να δώσουν αγωνιστικό και βροντερό παρόν στο κάλεσμα των συνδικάτων.  

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΙΣ 10.00

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ο Πρόεδρος        Ο Γραμματέας

Δημήτριος Γ. Φαββατάς             Κων/νος Γαλιώτος  

Αφήστε μια απάντηση