You are currently viewing Χ.Σταϊκούρας: Το υπουργείο Οικονομικών αποσύρει τις οικονομικές ενισχύσεις προς στην Κιβωτό του Κόσμου

Χ.Σταϊκούρας: Το υπουργείο Οικονομικών αποσύρει τις οικονομικές ενισχύσεις προς στην Κιβωτό του Κόσμου

Αποσύρεται από το υπουργείο Οικονομικών η όποια οικονομική ενίσχυση είχε διαθέσει το υπουργείο στη δομή φιλοξενίας «Κιβωτός του Κόσμου». Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, λέγοντας ότι «μέχρι να τελεσιδικήσει (σ.σ. η υπόθεση με τις καταγγελίες), γιατί προφανώς θέλουμε να ενισχύσουμε τα παιδιά αλλά θέλουμε να ξέρουμε πού πάνε αυτοί οι πόροι».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και ερωτηθείς για τα μέτρα ελάφρυνσης σε ό,τι αφορά στα καύσιμα και στο πετρέλαιο θέρμανσης, είπε πως «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν νέα μέτρα, για την ώρα υλοποιούμε τις παρεμβάσεις που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ. Έχουμε μία επιβράδυνση της οικονομίας, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι το δεύτερο εξάμηνο δεν θα είναι το ίδιο με το πρώτο και ξέρουμε ότι το 2023 θα έχουμε ανάπτυξη αλλά πολύ χαμηλότερη από το 2022».

Ειδικά με το πετρέλαιο θέρμανσης, ανέφερε ότι η επιδότηση θα συνεχιστεί έως το τέλος του έτους, ωστόσο υπάρχουν πόροι και για στήριξη κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023. «Και έχουμε και το επίδομα θέρμανσης που θα καταβληθεί μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου», συμπλήρωσε.

Επεσήμανε, παράλληλα, ότι δεν μπορεί να αποκλείσει κανένα περαιτέρω μέτρο, διότι δεν υπάρχει σαφής εικόνα πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στην πραγματική οικονομία. «Φαίνεται πως η ελληνική οικονομία έχει περισσότερες αντοχές και ισχυρότερη δυναμική από άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες», προσέθεσε. Και σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της επιβάρυνσης αναφορικά με το ηλεκτρικό ρεύμα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. «Στον προϋπολογισμό που καταθέτουμε μεθαύριο υπάρχει συγκεκριμένη πρόβλεψη αποθεματικού ύψους 1 δισ. ευρώ», δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση