You are currently viewing Δριμής και Παρασκευόπουλος: ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής, για την βραβευμένη σε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό πλατεία Φιλιατρών.

Δριμής και Παρασκευόπουλος: ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής, για την βραβευμένη σε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό πλατεία Φιλιατρών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απείχαμε από την προηγούμενη, (08-11), συνεδρίαση του ΔΣ καταγγέλλοντας την ανεπάρκεια διοίκησης της δημοτικής αρχής, τη θεσμική δυσλειτουργία του Δήμου, τον αποκλεισμό των Προέδρων των Κοινοτήτων από τα Δημοτικά Συμβούλια.

ΠΡΟΣΗΛΘΑΜΕ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ, 14-11, ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΑΠΑΡΤΙΑΣ.

ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΤΑΜΕ ΣΤΟ Δ.Σ.

Α) ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής σε ό,τι αφορά την βραβευμένη σε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό πλατεία Φιλιατρών. Προσπαθούν να επιβάλλουν χωρίς διαβούλευση, χωρίς γνώση του Δημοτικού Συμβουλίου, της Κοινότητας Φιλιατρών και των Φιλιατρινών, με αόρατη μελέτη, ένα φαραωνικό έργο 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. 

Καταγγέλουμε την προσπάθεια της δημοτικής αρχής, μέσω της συλλογής και υφαρπαγής, ουσιαστικά, υπογραφών, να εμφανίσει πως δήθεν συμφωνεί η πόλη με την προτεινόμενη αόρατη μελέτη.

Έτσι αντιλαμβάνονται το διάλογο, τη δημόσια διαβούλευση, την παρέμβαση στο δημόσιο χώρο;

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ πως με παρέμβασή μας, η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων σταμάτησε το αυθαίρετο γκρέμισμα της πλατείας, από την αυθαίρετη δημοτική αρχή, ενώ δύο φορές μέχρι σήμερα η υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού έχει απορρίψει τη δήθεν μελέτη τους.

Για την προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια, τη μελέτη, τη σκοπιμότητα και την ουσία της, θα μιλήσουμε σε άλλο χρόνο. Δεν μπορούμε, βέβαια, να φανταστούμε παρέμβαση άλλου ΟΤΑ σε δημόσιο χώρο Δήμου, χωρίς τη γνώση και συναίνεση του Δημοτικού και Κοινοτικού Συμβουλίου.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Επιβάλλεται να φύγει από το σκοτάδι και να έρθει στο φως το θέμα της Πλατείας. Η πλατεία, το κέντρο, η πόλη των Φιλιατρών έχουν ανάγκη παρεμβάσεων, που θα συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και στην τοπική ανάπτυξη με πολιτισμό. Δεν θέλουμε και δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα ευρώ από την πόλη. Προτείνουμε τη σύνταξη μελέτης Ολοκληρωμένης Αστικής Ανάπλασης της ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ, με όσα χρήματα απαιτηθούν. Σε ό,τι δε αφορά την ΠΛΑΤΕΙΑ το έργο θα πρέπει να περιλαμβάνει τις αναγκαίες εκείνες παρεμβάσεις, που θα την αναβαθμίζουν λειτουργικά και αισθητικά (φωτισμός, στέγαστρα, πράσινο, συντήρηση – ανάδειξη συντριβανιού, πεζοδρόμια, κλπ).

Β) Επισημαίνουμε το γεγονός πως οι ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ είναι δυσεύρετοι και τα ημερομίσθια στα ύψη. Σε συνδυασμό με τον πολλαπλασιασμό του κόστους καλλιέργειας, (εφόδια, λιπάσματα, ενέργεια, κα), οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση και η αγροτική μας παραγωγή σε κίνδυνο. Ο δήμος, δυστυχώς, αδιαφορεί. Καμία παρέμβαση σε αυτόν τον τομέα.

Γ) Καταγγέλουμε, για άλλη μια φορά, πως ύστερα από τρία χρόνια προμήθειας θραυστών υλικών, σκυροδέματος, κόστους λειτουργίας και συντήρησης μηχανημάτων, το μεγαλύτερο μέρος των ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΡΟΜΩΝ είναι σχεδόν αδιάβατο. Η δημοτική αρχή δεν κατανοεί και αδιαφορεί  για τον αγροτικό χώρο και τους παραγωγούς, αγρότες και κτηνοτρόφους.

 Δ) Καταγγέλουμε, τέλος, το γεγονός πως σε κάθε δημοτικό συμβούλιο έρχονται τροποποιήσεις τεχνικού προγράμματος και προϋπολογισμού, ενώ δεν έχουν ακόμα συντάξει τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμό έτους 2023, όπως ο νόμος επιβάλλει και οι περισσότεροι ΟΤΑ έχουν κάνει. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ!

Τριφυλία, 14 Νοεμβρίου 2022

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

Δημήτρης Δριμής,

Γιάννης Παρασκευόπουλος (Πηγαδούλιας)

Αφήστε μια απάντηση