You are currently viewing Ερντογάν: Η αποκάλυψη που έκανε στις κοινές δηλώσεις με τον Μητσοτάκη

Ερντογάν: Η αποκάλυψη που έκανε στις κοινές δηλώσεις με τον Μητσοτάκη

Η διαφωνία του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον ρόλο της Χαμάς στον πόλεμο της Γάζας κάνει τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ, κυρίως στο Ισραήλ και την Μέση Ανατολή.

Εκείνο που προκάλεσε αίσθηση είναι η δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν ότι πάνω από 1.000 μέλη της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία σε ολόκληρη την Τουρκία.

Ο Τούρκος πρόεδρος έχει ξεκάθαρη στάση υπέρ της παλαιστινιακής οργάνωσης εδώ και χρόνια και την επανέλαβε μπροστά στις κάμερες. Η συζήτηση ξεκίνησε όταν ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τρομοκρατική οργάνωση την Χαμάς, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε την διαφωνία του με τον χαρακτηρισμό και την αποκάλεσε αντιστασιακή οργάνωση.

«Δεν θεωρώ τρομοκρατική οργάνωση την Χαμάς. Αντιθέτως έχει δημιουργηθεί το 1947 για να προστατεύσει τα εδάφη τους. Είναι μία αντιστασιακή οργάνωση», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Δυστυχώς απέναντι στην απώλεια ανθρώπινων ζώων που φτάνει τις 45.000 προσπαθεί να δώσει έναν αγώνα προστασίας. Πρέπει να το δούμε αυτό το πράγμα. (…) Δεν θεωρώ την Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση αλλά μία οργάνωση που δίνει αγώνα για να προστατεύσει τα εδάφη και τον λαό της», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Αμέσως μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι σε αυτό το ζήτημα οι δύο ηγέτες διαφωνούν. «Συμφωνούμε στην ανάγκη να υπάρξει μία άμεση κατάπαυση του πυρός και να προστατευθούν οι άμαχοι Παλαιστίνιοι που είναι τα θύματα αυτού του πολέμου», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός. «Αυτό που λέτε μπορεί να γίνει», απάντησε ο Τούρκος πρόεδρος.

Αφήστε μια απάντηση