You are currently viewing Ευχαριστήρια Επιστολή Γιώργου Λεβεντάκη στον ΑΓΕΣ Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση

Ευχαριστήρια Επιστολή Γιώργου Λεβεντάκη στον ΑΓΕΣ Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Είχα την τεράστια τιμή και χαρά να υποδεχθώ και καλωσορίσω, χθες, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση και να εγκαινιάσουμε μαζί την ΕΚΘΕΣΗ, η οποία πραγματοποιείται στα Φιλιατρά (κτίριο Σπέντζα, έναντι κεντρικής πλατείας), με αφορμή την επέτειο των εκατό (100) χρόνων από τη Μικρασιατική Εκστρατεία.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης, με θέμα: «ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ: 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ», μιας συνδιοργάνωσης του Γ.Ε.Σ. και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας.

Μια έκθεση, που επιμελήθηκε ο Λγος Νικόλαος Ρούσσος (Συντηρητής & Εκτιμητής Έργων Τέχνης & Έργων Ζωγραφικής), η οποία πρόκειται να διαρκέσει έως και τις 20-11-2022 και σκοπό της έχει να διδάξει, σε όλους μας, το αυτονόητο.

Ότι αποτελεί ιερό καθήκον μας να διατηρήσουμε, με κάθε τρόπο, τη μνήμη ολοζώντανη και να μην επιτρέψουμε ποτέ, τα ιστορικά αυτά γεγονότα να βυθιστούν στη λήθη.

Και ηθική υποχρέωσή μας επίσης, οι επόμενες γενιές να διδαχθούν αυτό, και από αυτό, το σημαντικό κομμάτι της Ιστορίας μας.

Ως δήμαρχος Τριφυλίας και ως Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, θα ήθελα να απευθύνω ένα μεγάλο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ», από καρδιάς, στο συμπατριώτη μας Αρχηγό ΓΕΣ, που μας τίμησε με την παρουσία του, όπως και στους λοιπούς εκπρoσώπους, όλων των Αρχών του τόπου μας.

Επίσης, στους ομιλητές της εκδήλωσης, καθώς επίσης και σε όλους όσοι συνέβαλαν, με κάθε τρόπο, στην επιτυχή διοργάνωση των χθεσινών εκδηλώσεων.

Παρ’ όλο που ο καιρός δε στάθηκε σύμμαχός μας, η αθρόα προσέλευση του κόσμου απέδειξε έμπρακτα, για άλλη μια φορά, τόσο τη μεγάλη αγάπη, όσο και την εκτίμησή του, στο πρόσωπο του συμπατριώτη μας, Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση.

Όμορφα συναισθήματα, που σίγουρα υπερίσχυσαν του άσχημου καιρού και λάμπρυναν τις χθεσινές εκδηλώσεις.

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας

&

Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ

Αφήστε μια απάντηση