You are currently viewing Άκης Γ. Κατρίτσης: «H ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας καθημερινά γίνεται επικίνδυνη για το Δήμο μας»

Άκης Γ. Κατρίτσης: «H ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας καθημερινά γίνεται επικίνδυνη για το Δήμο μας»

Αφορμή για το παρόν σημείωμα είναι η Συνεδρίαση της 16.12.2022 της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας.

Στην συνεδρίαση αυτή συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

1ον. Η 15η (!) Τροποποίηση του Προϋπολογισμού του 2022! Αν δε ληφθεί υπόψη ότι ο προϋπολογισμός του 2022 εγκρίθηκε τον Μάιο τότε έχουμε τουλάχιστον ΔΥΟ τροποποιήσεις ανά μήνα (μόνο τον Νοέμβριο έγιναν ΤΡΕΙΣ τροποποιήσεις! Τι να πρωτοθαυμάσεις αλήθεια; Πόση ποια έλλειψη σοβαρότητας; Πόση ποια ανικανότητα; Πόσος ευτελισμός Θεσμών και Διαδικασιών;

2ον. Η δεύτερη παράταση και η τρίτη προθεσμία για την διενέργεια του διαγωνισμού του «Τεχνικού Συμβούλου» για τον Βιολογικό Καθαρισμό! Από τις 20.10.22 δόθηκε παράταση για τις 25.01.23 για την κατάθεση προσφορών. Τρεις μήνες μετά και δεν έχουν συστήσει την επιτροπή διαγωνισμού! Και όμως το έργο του Βιολογικού Γαργαλιάνων κρίθηκε και είναι το πιο κρίσιμο και εμβληματικό έργο, τα υποέργα έπρεπε να έχουν δημοπρατηθεί και προχωρήσει, η γη έπρεπε να έχει εξασφαλιστεί μετά από 3,5 μήνες. Ανησυχώ τόσο εγώ όσο και οι Γαργαλιανιώτες για την τύχη αυτού του έργου, αλλά γι’ αυτό το κορυφαίο ζήτημα θα επανέλθω.
Κύριοι της Δημοτικής Αρχής μας έχετε πείσει πόσο ανίκανοι, εκτός άλλων, είστε, αφού:

Δεν έχετε ολοκληρώσει ούτε ένα έργο (ούτε αυτά που βρήκατε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή), ενώ για καθένα χρειάζεστε 4, 5 ή και περισσότερες παρατάσεις, π.χ. ΟΚΤΩ (8) παρατάσεις για την Δημοτική Οδοποιία Φιλιατρών και ακόμη δεν ξέρουμε αν χρειαστεί και άλλη.
Δεν υπάρχει διαγωνισμός, όταν δεν κάνετε απευθείας αναθέσεις με μηδενικές εκπτώσεις, που να μην υπήρξαν ειδικοί όροι, προσφυγές και ακυρώσεις, σχεδόν μηδενικές εκπτώσεις και τελικά μεγάλες καθυστερήσεις.
Το 2022 τελειώνει, αρχίζει ο τελευταίος χρόνος της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής Λεβεντάκη και αντί να έχουν ψηφιστεί και εγκριθεί το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του 2023, όπως έχουν πράξει οι περισσότεροι Δήμοι, αυτοί θα κάνουν τροποποιήσεις μέχρι την ….τελευταία μέρα του 2022.

Άκης Γ.Κατρίτσης
Υποψήφιος Δήμαρχος Τριφυλίας

Αφήστε μια απάντηση