You are currently viewing Γ. Λεβεντάκης: Το μήνυμα του Δημάρχου Τριφυλίας, για τον εορτασμό του Αγίου Χαραλάμπους (video)

Γ. Λεβεντάκης: Το μήνυμα του Δημάρχου Τριφυλίας, για τον εορτασμό του Αγίου Χαραλάμπους (video)

Δείτε το βίντεο με το μήνυμα του δημάρχου Τριφυλίας κ. Γιώργου Λεβεντάκη, για τον εορτασμό του πολιούχου των Φιλιατρών, Αγίου Χαραλάμπους.

Νωρίτερα ο κ. Λεβεντάκης είχε γράψει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Τα Φιλιατρά, γιορτάζουν και τιμούν, με τη δέουσα λαμπρότητα και ευλάβεια, τη μνήμη του Πολιούχου και Προστάτη τους, Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού.

Μετά τη δοκιμασία της πανδημίας, που πήγε τις ζωές μας πίσω, πλήθος πιστών θα συρρεύσει και πάλι, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, για να ανάψει ένα κερί και να εκπληρώσει κάποιο τάμα στον γέροντα Άγιο και σωτήρα της πόλης μας.

Η σημερινή ημέρα, αποτελεί για όλους τους Φιλιατρινούς, απανταχού της γης, αλλά και για όλους τους Τριφύλιους, ημέρα πνευματικής ανάτασης, αγαλλίασης και ευφροσύνης.

Ο Άγιος Χαράλαμπος, η σημαντική αυτή Μορφή της Ορθόδοξης Χριστιανικής μας Πίστης, λάμπει από χαρά σήμερα, και μαζί του, κάθε πιστός και ταπεινός προσκυνητής.

Σε καιρούς δύσκολους, όπου βλέπουμε τον συνάνθρωπο να δοκιμάζεται ποικιλοτρόπως, ας παραδειγματιστούμε και ας καθοδηγηθούμε, από την αφοσίωση του Αγίου Χαραλάμπους στον Χριστό και την ανιδιοτελή αγάπη του προς τον πλησίον.

Με πίστη, βαθιά και ακλόνητη, όπως ακριβώς μας τη δίδαξε ο προστάτης μας Άγιος Χαράλαμπος, ας προσευχηθούμε στη Χάρη Του, να έρθουν καλύτερες μέρες, για όλο τον κόσμο.

Είθε, η ευχή του να είναι μαζί μας και να πρεσβεύει υπέρ ημών.

Χρόνια Πολλά και ευλογημένα, για όλους τους Τριφύλιους, για όλους τους Φιλιατρινούς, απανταχού της γης και για όλο τον κόσμο.

Χρόνια Πολλά με υγεία και κάθε καλό, σε όσες και όσους εορτάζετε σήμερα.

ΦΙΛΙΑΤΡΑ 10-02-2023

Ο δήμαρχος Τριφυλίας

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ

Αφήστε μια απάντηση