You are currently viewing Ο Κώστας Λαλιώτης παρουσίασε το νέο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη για το Πολυτεχνείο

Ο Κώστας Λαλιώτης παρουσίασε το νέο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη για το Πολυτεχνείο

Για πρώτη φορά μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, το Νοέμβρη του 1973, ο Κώστας Λαλιώτης μιλά για τα όσα έζησε ως μέλος της συντονιστικής επιτροπής του, 49 χρόνια μετά.

Με έντονη, διακομματική πολιτική παρουσία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη «Πριν σβήσουν τα φώτα» το απόγευμα της Δευτέρας (14/11), που κυκλοφορεί σε λίγες μέρες από τις εκδόσεις «Παττάκη».

Το βιβλίο προλόγισε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και ένας από τους βασικούς ομιλητές ήταν ο Κώστας Λαλιώτης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του Πολυτεχνείου.

Στον πρόλογο του βιβλίου του, ο Μίμης Ανδρουλάκης γράφει: «Αναζητώντας τον Εαυτό του, εκπλήσσεται: «Εγώ είμαι οι άλλοι». Εκατοντάδες. Μια γενετική λοταρία στα βουνά της Κρήτης. Ταξίδι σε ένα παρελθόν πανταχού παρόν. Η Αυτοβιογραφία γίνεται ιστορία-πινακοθήκη μιας συναρπαστικής εποχής: πορτρέτα, εικόνες, σκηνές, χρώματα, δράματα κι ευτράπελα. Τα μυστικά των «πάνω» –επιφανών πολιτικής, τέχνης, επιστήμης και πλούτου– τέμνονται με τις ανέκδοτες ιστορίες των «κάτω», των απλών ανθρώπων. Από μια επαρχιακή Μαγική πόλη σε Αθήνα-Πειραιά της αντίστασης και των παράνομων οργανώσεων. Ο Μίμης Ανδρουλάκης είχε δεσμευτεί να «μιλήσει» μετά 50 χρόνια. Τώρα συμπληρώνει τις λευκές σελίδες της πρόσφατης ιστορίας, με πρώτες το «Πολυτεχνείο ’73» και την «Ύβριν» Νο 8.»

Η εκδήλωση ήταν ιστορικής αξίας, καθώς ήταν η πρώ τη φορά που ο Κώστας Λαλιώτης, τοποθετήθηκε για το Πολυτεχνείο.

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στον Μίμη Ανδρουλάκη χαρακτηρίζοντάς τον «έναν άνθρωπο αυτόφωτο, άξιο και αυτόνομο, πάντα δημιουργικό, πολυσχιδή και στοχαστικό, πάντα ευρηματικό και καινοτόμο, πάντα χαρισματικό και ταλαντούχο».

Σχετικά με το Βιβλίο «Πριν σβήσουν τα Φώτα» ο Κώστας Λαλιώτης ανέφερε πως «έχει μία εκπληκτική κινηματογραφική ροή γιατί σηματοδοτεί μία αυτο-βιογραφική αφήγηση, έναν βιωματικό κώδικα ζωής, πολιτικής σκέψης και φιλοσοφικού στοχασμού», ενώ στη συνέχεια μίλησε για την προσωπική του εμπειρία από το Πολυτεχνείο περιγράφοντας τα όσα έζησε και αναλύοντας το αποτύπωμα που άφησε η ιστορική αυτή περίοδος.

Πηγή news247.gr

Αφήστε μια απάντηση