You are currently viewing Καλαμάτα: Ετοιμάζονταν να «ρίξουν» στην αγορά 30 κιλά κάνναβης

Καλαμάτα: Ετοιμάζονταν να «ρίξουν» στην αγορά 30 κιλά κάνναβης

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας Ασφαλείας

Πάνω από 30 κιλά κάνναβης και 724 φυτά κάνναβης κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άτομα και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, η οποία περιλαμβάνει ακόμη ένα άτομο.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., υπολογίζεται πως η οργάνωση από την εγκληματική της δράση θα αποκόμιζε κέρδη που θα έφταναν τις 700.000 ευρώ.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (2/5), ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας.

Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 58 και 39 ετών, αντίστοιχα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη έναν 60χρονο ημεδαπό, ο οποίος αναζητείται.

Ειδικότερα, ύστερα από πολύμηνη και ενδελεχή αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και επιστημονικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον το τελευταίο εξάμηνο, δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια φυτών κάνναβης σε εσωτερικούς χώρους απομονωμένων και πολυεπίπεδων κατοικιών (βίλες) κι ακολούθως διακινούσαν τις παραγόμενες ποσότητες (τύπου “skunk”) σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

πηγή kathimerini.gr

Αφήστε μια απάντηση