You are currently viewing Ο Κανάκης είπε το λογικό σε μια χώρα που όλα παρεξηγούνται

Ο Κανάκης είπε το λογικό σε μια χώρα που όλα παρεξηγούνται

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες με το κάλεσμα του δήμου Πύλου Νέστορος, στους εργάτες γης, της πλημμυροπαθούσης Θεσσαλίας

Με επίσημο έγγραφο, το οποίο υπογράφει ο αντιδήμαρχος Ηλίας Κανάκης, ο δήμος Πύλου Νέστορος, καλεί τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, να μεταβούν εκεί και να δουλέψουν ως εργάτες γης.

Η κίνηση αυτή ξεσήκωσε έντονες αντιδράσεις, με αρκετούς να υποστηρίζουν ότι είναι προσπάθεια να καλυφθεί η έλλειψη εργατικών χεριών στη Μεσσηνία, ειδικότερα κατά τη συγκομιδή της ελιάς, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που αναφέρουν ότι η κίνηση ήταν το λιγότερο άκομψη.

Ίσως η λέξη αλληλεγγύη να είναι βαριά και να μην χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί, όμως δεν μπορούμε να δούμε τίποτα το προσβλητικό ή το άκομψο σε έναν άνθρωπο, έναν δήμο ή μια εταιρεία σε τελική ανάλυση, που προσφέρει εργασία.

Από πότε η εργασία έγινε ντροπή; Από πότε κάποιος που προσφέρει εργασία είναι προκλητικός ή προσπαθεί να εκμεταλλευτεί; Καλές και συγκινητικές οι βοήθειες από όλη την χώρα, όμως πόσο θα διαρκέσουν; Επιστήμονες μιλούν για χωράφια και μέρη που θα κάνουν μήνες ή και χρόνια να επανέλθουν.

Ειλικρινά δεν μπορούμε να βρούμε, η επιλογή που προσέφερε ο Δήμος Πύλου Νέστορος, δια στόματος Ηλία Κανάκη, για εποχική εργασία σε ανθρώπους που έμειναν άνεργοι , ποιόν προσβάλει και γιατί. Ίσως αν κάποια έπρεπε να προσβληθεί, αυτή θα ήταν η ελληνική πολιτεία, η οποία ακόμη να βρει λύσεις και μέλλον για αυτούς τους ανθρώπους. Γιατί φυσικά εκτός από τους παραγωγούς, οι οποίοι μπορεί να έχουν και ένα “κομπόδεμα” στην άκρη , υπάρχουν και οι εργάτες γης του κάμπου, οι οποίοι θα μείνουν άνεργοι για αρκετό καιρό.

«Διαχρονικά ερχόταν κόσμος από τη Θεσσαλία για να δουλέψει στην περιοχή. Αργότερα σταμάτησε ο πληθυσμός αυτός να έρχεται. Με τις καταστροφές που έχουν γίνει στη Θεσσαλία υπάρχουν πάρα πολλοί εργάτες που δεν θα έχουν δουλειά» είπε (OPEN TV) ο Ηλίας Κανάκης και πρόσθεσε πως «είναι μια ευκαιρία» για να εργαστούν και να μην αναγκαστούν να φύγουν από τη χώρα μας.

Αυτό στην Ελλάδα του 2023 που όλα παρεξηγούνται και γεννιόνται θέματα από το πουθενά, για κάποιους είναι προκλητικό…. Τα συμπεράσματα δικά σας

Αφήστε μια απάντηση